УГСП продовжує здійснювати підготовку здобувачів вищої освіти за освітніми ваучерами: що це таке і хто може скористатися цією послугою у 2024 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2024 > УГСП продовжує здійснювати підготовку здобувачів вищої освіти за освітніми ваучерами: що це таке і хто може скористатися цією послугою у 2024 році

Уже не перший рік, однією з дієвих послуг служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці є видача ваучерів на навчання. В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі й надалі є кілька спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий цей документ. Зібрали для вас усі найважливіші деталі щодо цього у 2024 році.

Що таке ваучер? Це документ, який видається одноразово і дає право пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Які спеціальності в УГСП дозволяють скористатися цією послугою? Відповідно до переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер у нашому закладі вищої освіти, станом на 2024 рік, є:

– 012 Дошкільна освіта (бакалавр, магістр),

– 014 Середня освіта (Математика) (бакалавр, магістр),

– 014 Середня освіта (Українська мова і література) (бакалавр, магістр),

– 015 Професійна освіта (Охорона праці) (бакалавр, магістр),

– 015 Професійна освіта (Цифрові технології) (бакалавр, магістр),

– 053 Психологія (бакалавр, магістр),

– 231 Соціальна робота (магістр).

Хто має право на отримання ваучера? Право на отримання ваучера мають громадяни, які здобули професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані в службі зайнятості та:

Яка вартість ваучера? Вартість ваучера – не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а саме 30 280 гривень. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа доплачує самостійно.

Нагадаємо, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 січня 2024 року у розмірі 3028 гривень.

Більше інформації щодо отримання ваучера можна дізнатися за посиланням.

Подати заявку на отримання ваучера на навчання онлайн можна за цим посиланням.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі спільно з Державною службою зайнятості пропонує вам скористатися унікальною нагодою і радить не зупинятись на професійних досягненнях. Йдіть в ногу з часом – навчайтеся і ставайте затребуваним фахівцем.

 

Інформацію надано відділом профорієнтації та працевлаштування

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту