Ректор УГСП Віталій Коцур завітав до Гірської ОТГ: там відбувся територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Ректор УГСП Віталій Коцур завітав до Гірської ОТГ: там відбувся територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

30 травня 2024 року ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур відвідав Гірську ОТГ та долучився до проведення територіального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Учні Гірського та Ревненського ліцеїв, обʼєднані в 6 роїв, взяли участь у змаганнях на території Гірської громади.

Серед тих, хто також долучився до зібрання та високо оцінив роботу з молоддю були голова Гірської сільської ради Роман Дмитрів, виконувач обов’язків начальника Управління молоді та спорту КОВА Володимир Стеценко,  виконувач обов’язків начальника відділу гуманітарного розвитку Бориспільської РВА Олена Сергєєва.

У своїй промові Віталій Вікторович розповів присутнім ліцеїстам про університет, про можливості які він надає та набутки у справі національно-патріотичного виховання тут.

«Учора мав честь відвідати Гірську ОТГ та поспілкуватися з головою громади Романом Дмитрівом та головою управління гуманітарного розвитку Ольгою Плахотнюк. Під час обговорення у нас виявилося багато спільних позицій, цінностей та ідей. Зокрема стосовно підвищення кваліфікації, різного роду курсів, про можливості для перенавчання  ветеранів, учасників бойових дій. Гірська громада дуже стрімко розвивається як і наш університет, а тому ми вже обговорили ряд спільних ініціатив, які підуть на користь суспільству, адже сучасний і прогресивний голова громади вбачає свою місію у генеруванні нових ідей, акумулюванні кращого досвіду та консолідації активних членів громади на реалізацію перспективних соціально-економічних, освітніх, культурних та національно-патріотичних програм», – відрефлексував Віталій Коцур на своїй сторінці у Facebook.

Водночас за словами Романа Дмитріва, навчальний рік у Гірській громаді завершується масштабною подією, що згуртовує дітей довкола патріотизму, національної ідеї та традицій пращурів.

«Як голова Головного штабу мав честь відкрити територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Вдячний команді за розвиток важливого напрямку позашкільної роботи з молоддю та організацію цікавих локацій. Пишаюся кожним учасником змагань, переможцям – рою «Аркан» Ревненського ліцею, бажаю наснаги та успіхів на районному етапі, який відбудеться 6-го червня», – зауважив голова Гірської сільської ради Роман Дмитрів.

Наприкінці Віталій Коцур привітав переможців територіального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), щиро подякував за можливість поділитися з учнями досвідом національно-патріотичного виховання в нашому університеті. Також у планах підписання меморандуму та додаткових угод стосовно різного роду курсів, які є в УГСП та будуть втілюватися спільно з Гірською громадою.

Нагадаємо, днями Університет Григорія Сковороди в Переяславі закріпив свою давню співпрацю з Фондом громадської дипломатії підписанням договору про співпрацю.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту