Представники УГСП Вячеслав Різник та Любов Басюк долучилися до роботи освітнього форуму «Стратегічне партнерство»: #Освіта #Влада #Громада» на Київщині: що дізналися та про що розповідали

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Представники УГСП Вячеслав Різник та Любов Басюк долучилися до роботи освітнього форуму «Стратегічне партнерство»: #Освіта #Влада #Громада» на Київщині: що дізналися та про що розповідали

27 травня 2024 року на базі «Winner center», що у Дмитрівці (Бучанський район), за організації Дмитрівської сільської ради Бучанського району Київської області; відділу освіти, культури, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Дмитрівської сільської ради Бучанського району Київської області; ТОВ «Віннер імпортс Україна ЛТД», відбувся освітній форум «Стратегічне партнерство: #Освіта #Влада #Громада». Серед його учасників були й сковородинівці – проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник та кандидат педагогічних наук, доцент Любов Басюк. Що дізналися та про що розповідали?

Повідомляється, що цільовою аудиторією форуму були представники державної влади, бізнесу, виконавчого апарату Дмитрівської сільської ради, керівники закладів освіти та педагогічні працівники. Форум розпочався із вітальних слів організаторів та запрошених гостей, що створило позитивну та натхненну атмосферу для подальших обговорень та презентацій.

Протягом дня учасники заслуховували промови поважних спікерів, які розкривали надзвичайно важливі та актуальні теми. Приміром, голова Дмитрівської ОТГ Тарас Дідич мав промову на тему «Освіта в часи випробувань: досвід цінностей, перспективи і можливості», а проектний менеджерка «Big City Lab» Олена Сучик презентувала «Проєкт трансформації радянських шкіл в Україні». Надалі ректор Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів Віра Рогова виступила на тему «Національний освітній технопарк: синергія, інтеграція, менеджмент», а менеджер з персоналу ТОВ «Віннер імпортс Україна ЛТД» Ірина Шаповал, представила доповідь «Розвиток особистості у сфері бізнесу». Потім заступник генерального директора з продажів та маркетингу ТОВ «Інтеркабель Київ» Сергій Циганков виголосив заклик-промову «Відбудуємо країну разом!», а генеральний директор приватного сільськогосподарського підприємства «Амарет Агро» Микола Римарчук розповів про «Робітничі професії – основа розбудови сучасної країни!». Ще за мить член Національного агентства кваліфікацій В’ячеслав Кучер виступив з темою «Роль національного агентства кваліфікацій у розбудові Національної системи кваліфікацій».

Проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник виступив із промовою та презентацією на тему «Університетські ініціативи спрямовані на регіональний розвиток (досвід Університету Григорія Сковороди в Переяславі)». Проректор наголосив на важливості співпраці між закладами освіти, владою, бізнесом та громадами для забезпечення якісної освіти та розвитку суспільства. Принагідно, презентував ініціативи та проєкти УГСП, які вже показали свою результативність. Розповів про містоутворюючий університет, його факультети та спеціальності, вплив університету на розвиток міста, інструменти співпраці з громадами, стратегічні завдання та оперативні цілі діяльності, ключові меседжі й очікування від стейкхолдерів та реакцію ЗВО, про можливості навчання за освітніми ваучерами та державним замовленням від НАДС. Окрему увагу Вячеслав Володимирович акцентував на можливостях від Інституту міжнародної освіти та співпраці з бізнесом, Проєкти Еразмус+ спрямувані на залучення шкіл як партнерів, зокрема «SchoolEducationPlatform», «New Ukrainian School (NUS) Hub», «eTwinning», «SALTO-YOUTH», співпрацю з Китайською Народною Республікою, розробку курсу з написання проєктних заявок для освітян ЗЗСО та ЗП(Т)О.

Також у своїй презентації проректор розповів про створений в університеті екопростір збереження і відновлення фізичного та ментального здоров’я, модель інтеграції інклюзивного навчання в освітній простір університету, започаткування нових та модернізацію існуючих освітніх програм відповідно до вимог ринку, розвиток soft skills, навичок роботи з дедлайнами, комунікативних умінь, підтримку усіх осіб, які того потребують, ініціативи, спрямовані на підвищення якості освіти.

«Освітній форум у Дмитрівці став чудовою платформою для обміну досвідом та ідеями. Співпраця між освітніми закладами, владою та громадою є надзвичайно важливою для розвитку нашої освіти та суспільства в цілому. Ми маємо продовжувати працювати разом, щоб забезпечити нашим дітям та молоді найкращі умови для навчання та самореалізації. Наш університет активно впроваджує новітні технології та інноваційні підходи у навчальний процес, що сприяє підвищенню якості освіти та підготовці висококваліфікованих фахівців», – рефлексує щодо участі в форумі Вячеслав Володимирович.

«Національно-патріотичне виховання – це не просто частина освітнього процесу, а необхідна складова формування гармонійно розвиненої особистості. Наші зусилля спрямовані на те, щоб виховувати молодь, яка не тільки володіє знаннями, але й готова активно брати участь у розбудові країни. Форум дав нам можливість обговорити ці важливі питання та знайти нові шляхи для їх вирішення», – додає до вищесказаного Любов Басюк.

Форум завершився панельною дискусією, де всі учасники могли висловити свої думки, обмінятися досвідом та запропонувати нові ідеї для подальшої співпраці. Після заходу учасники мали можливість взяти участь в екскурсійній програмі, організованій ТОВ «Віннер імпортс Україна ЛТД».

Безумовно, цей форум став важливим кроком на шляху до покращення співпраці між різними секторами та забезпечення високоякісної освіти для всіх громадян. Університет Григорія Сковороди в Переяславі планує продовжувати активну участь у подібних заходах та ініціативах, спрямованих на розвиток освіти в Україні.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту