УГСП – серед співорганізаторів конкурсу для молоді: його стартували у Міжнародний день музеїв за участі відомих українців (умови участі)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > УГСП – серед співорганізаторів конкурсу для молоді: його стартували у Міжнародний день музеїв за участі відомих українців (умови участі)

У Міжнародний день музеїв, який цьогоріч припав на 18 травня, до Переяслава та його національного історико-етнографічного заповідника завітали голова фонду «Рідна країна» Микола Томенко й народна артистка України, акторка Наталія Сумська. Вони оголосили  цікавий конкурс для молоді, співініціатором якого став Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

Як розповідає видання Proslav, для нашого міста Міжнародний день музеїв – особливий день. У 2020 році тут зафіксували національний рекорд що свідчить про найбільшу кількість музеїв на душу населення.

З нагоди свята голова фонду «Рідна країна» Микола Томенко, який є давнім другом і партнером не лише НІЕЗ «Переяслав», а й УГСП, завітав до Меморіального музею Григорія Сковороди, де оголосив про початок відкритого всеукраїнського конкурсу відеоробіт про переяславський заповідник.

Умови конкурсу

Учасниками конкурсу можуть стати діти від 12 до 17 років. За умовами, необхідно зняти відеоролик про НІЕЗ «Переяслав», окремий музей заповідника чи кілька музеїв, або навіть про певний експонат тривалістю до однієї хвилини у форматі Reels або до 3 хвилин для звичайного допису. Відео слід опублікувати на своїй сторінці у Instagram або Facebook і обов’язково відмітити профіль НІЕЗ «Переяслав».

Конкурс має на меті ще й національно-патріотичне виховання молодого покоління українців, адже готуючи відео, діти заглибляться в історію свого краю.

Переможця визначать за кількістю вподобайок на відео, ще одного призера обиратимуть рішенням спеціальної комісії. Загальний призовий фонд конкурсу складає 20 тисяч гривень.

Поза Університетом Григорія Сковороди в Переяславі й НІЕЗ «Переяслав», співаорганізаторами конкурсу є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна й  Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Більше деталей про проведення відкритого Всеукраїнського Конкурсу відеоробіт «Про Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» знайдете за посиланням.

 

Ще одна відома гостя, яка у цей день відвідала місто та його музейні перлини – акторка Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Народна артистка України Наталія Сумська заохотила присутніх на заході школярів до участі в конкурсі, поділившись деякими секретами акторської творчості. Зірка зазначила, що раніше зняти якісний відеоматеріал можна було лише на кіностудії, а сьогодні за допомогою ґаджетів можна зняти і змонтувати ролик на рівні професійного.

Нагадаємо, на початку року Микола Томенко презентував в УГСП книгу про міфи і таємниці останнього гетьмана України Павла Скоропадського, а у березні спільно зі сковородинівцями долучився до роботи у Міжнародній науково-практичній конференції з політології «Проблеми та перспективи сучасної політичної науки в Україні».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту