Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > В УГСП відбудеться традиційний Фестиваль науки: графік заходів

З 20 по 24 травня 2024 року, на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться Фестиваль науки. Ця подія традиційно стане важливою платформою для обміну досвідом та висвітлення останніх досягнень у науці та освіті.

За повідомленням організаторів, у рамках фестивалю відбудеться ряд конференцій, а також наукових та творчих заходів.

У понеділок, 20 травня, об 11:00 у гуртожитку №2 (106 кімната) відбудеться відкриття «Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку».

У вівторок, 21 травня, о 10:00 у 306 аудиторії запланована  ІІ науково-практична конференція молодих учених «Цифрова трансформація освіти: виклики, технології, ресурси». Після цього, об 11:00 в залі імені Василя Сухомлинського відбудеться засідання Наглядової ради.

У середу, 22 травня, у конференц-залі імені Василя Сухомлинського на 10:00 відбудеться урочисте засідання Вченої ради. Після цього об 11:00 в актовій залі університету відбудеться виступ оркестру Національної гвардії України. Водночас, об 11:00 на майданчику біля головного корпусу УГСП пройде благодійна акція «Одягни вишиванку – підтримай захисника». Ближче до вечора, на 18:00 на стадіоні університету відбудеться благодійний матч між ФК «Матадор-Університет» та «Збірною коміків».

У четвер, 23 травня, о 10:00, у 114 аудиторії відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Професійна освіта в Україні та світі в умовах євроінтеграційних викликів і цивілізаційних змін ХХІ століття», а у 106 аудиторії Всеукраїнська науково-практична конференція «Шляхи модернізації функціонування сфери фізичної культури і спорту у сучасному суспільстві». Надалі об 11:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського пройде Читацький форум вдячності Японії за допомогу Україні. Після цього, о 12:00, в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська, розпочнеться робота форуму «Осмислення. Цінності та історії стійкості».

Поза тим, у рамках фестивалю, кафедра образотворчого мистецтва і методики навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології УГСП проведе Художньо-науковий колоквіум «Українське традиційне і світове мистецтво у формуванні сучасної молоді».

У ході занять, заступник завідувача з профорієнтаційної, наукової роботи Ольга Стрілець та заступник завідувача з питань практик Марта Генесіран ознайомлять учасників із  мистецтвом писанкарства, українськими традиційними ляльками-мотанками, мистецтвом витинанки, мистецтвом малярства на склі, традиційним ручним ткацтвом, килимовими техніками та дизайном у текстилі.

Завідувачка кафедри Оксана Лєбєдєва та викладач Віктор Смірнов продемонструють мистецтво традиційного та сучасного розпису, розписи на тканині, аплікації з тканини, мистецтво нетканого гобелена, традиційна вишиванка в сучасному одязі та 3D принтери у ландшафтному дизайні.

Додатково, заступник завідувача з організаційної роботи Роман Мотузок розкриє сучасні техніки живопису та пленерний живопис, а заступник завідувача з міжнародної роботи Інна Рубан – арт-техніки сучасними матеріалами.

Також бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі представить тематичну виставку літератури.

Запрошуємо науково-педагогічних працівників та студентів долучитися до Фестивалю науки, щоб спільно відкрити нові горизонти знань та творчості.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту