Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Випусковий редактор сайту УГСП став учасником учасником тренінгів в межах «Bucha Journalism Conference»: чому навчився

На другу річницю звільнення Бучі на Київщині медійники і медійниці продовжують висвітлювати воєнні злочини росіян під час окупації, а отже допомагають відновити факти й надають голос постраждалим громадам.Вони борються за правду, аби сприяти справедливості і тому, щоб подібні звірства більше ніколи не повторилися. Водночас зіштовхуються з новими викликами, такими як цензура, стеження, тиск і травми. 

У минулу суботу, 11 травня 2024 року, провідний фахівець відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю, випусковий редактор сайту Університету Григорія Сковороди в Переяславі Максим Левченко став учасником тренінгів для медійників та медійниць в межах «Bucha Journalism Conference» – одного з найповажніших зібрань медійників в Україні, яка вже другий рік поспіль організовують «Media Development Foundation» разом з «Українською правдою». Цьогорічна тема заходу «Переломний момент: журналістика та тотальна війна за правду».

Перед навчанням до кількох десятків журналістів з найвідоміших українських видань завітав засновник та головний редактор проєкту The ground truth, який висвітлює новини США та світу Чарлі Ченнот. Він поспілкувався з представниками/-цями українських медіа і дізнався, як вони працюють під час війни. Мав що розповісти закордонному гостю у кулуарах зібрання і Максим. Наостанок діалогу Чарлі подякував українським медіа і зазначив, що локальна журналістика надзвичайно важлива для розвитку демократії.

Також одним зі спікерів став політичний оглядач Української правди, що, свого часу, був гостем університетського проєкту «Платформа можливостей», Роман Кравець. Нині він веде youtube-проєкт «Дивись» – інтервʼю з впливовими посадовцями, політиками та громадськими діячами. У своїх інтервʼю притримується порядку запитань і секретам успішної вибудови цікавої розмови, якими він поділився з учасниками/-цями воркшопів, а також розповів про те як робити ток-шоу високої якості та, на відміну від телевізійних, кратно меншої вартості. Отримані знання будуть втілені у нових випусках проєкту «Код сковородинівця», які, віримо, вже незабаром побачать світ на youtube-каналі університету.

Також у ході зібрання, українські медійники прокачували свої осінт-навички разом із Павлом Фіялковським – аналітиком OSINT-агенції «Molfar», а також отримували корисні знання щодо методів та інструментів розслідування порушень прав людини від збору даних до публікації поділилася команда відділу розслідувань «Суспільного» – шефредакторка Інна Білецька та журналістка Алла Садовник.

«Вдячний організаторам за запрошення. Було надзвичайно приємно та корисно розділити цю участь як з представниками знаних українських видань та телерадіокомпаній, так і лідерів регіонального медіаринку. Корисні знайомства помножені на змістовні знання – те, що зробило цей день унікальним, незабутнім і дуже прикладним. Сайти нашого університету сповідують медіапідхід у висвітленні діяльності закладу. Вірю, що отримані знання допоможуть покращити наші подальші матеріали, створювати інфоприводи які й надалі будуть тиражуватися іншими виданнями», – ділиться враженнями Максим Левченко.

Нагадаємо, що в УГСП відбулась зустріч із Денисом Бігусом. У ході розмови присутні мали можливість поспілкуватися із впізнаваним медійником та поставити свої питання. Пресслужба університету узагальнила найцікавіші, на наш погляд, відповіді та запитання у тезах.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту