Понад 70 учасників активно долучилися до Всеукраїнського семінару для тренерів (вчителів) з волейболу дитячо-юнацьких спортивних шкіл та закладів спортивного профілю: хронограф події

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Понад 70 учасників активно долучилися до Всеукраїнського семінару для тренерів (вчителів) з волейболу дитячо-юнацьких спортивних шкіл та закладів спортивного профілю: хронограф події

У четвер, 2 травня 2024 року, в конференц-залі імені Василя Сухомлинського на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі cтартував перший день роботи Всеукраїнського семінару для тренерів (вчителів) з волейболу дитячо-юнацьких спортивних шкіл та закладів спортивного профілю, який об’єднав понад 70 спортсменів з усіх куточків України.

На початку заходу модератор Олександр Молоткін закликав всіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих в російсько-українській війні. Зустріч відкрив ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур. Він підкреслив важливість співпраці між університетом та «Федерацією волейболу України», а також привернув увагу до позитивних кейсів професійних успіхів випускників УГСП, що, серед іншого, свідчить про потужну матеріальну базу університету.

«Бажаю вам завжди бути в безпеці та щоб у вас завжди була психологічна стійкість в цих важких умовах воєнного стану. Ну й звичайно ж бажаю перемоги для всіх нас. Слава Україні!», наголосив Віталій Вікторович.

Надалі Президент Федерації волейболу України, український волейбольний суддя, освітянин, громадський і спортивний діяч Михайло Мельник висловив вдячність за тісну співпрацю між університетом та федерацією:

«Хочу подякувати керівникам університету за нашу тісну співпрацю, яка є не лише на папері, а й у реальності. Бажаю всім учасникам продуктивної роботи та успішного проведення цього семінару», – зазначив Михайло Григорович.

Також до вітального слова долучився Державний тренер України з волейболу та пляжного волейболу Олександр Богданович:

«Найперше, хочу подякувати всім присутнім за те, що ви виділили час на участь у нашому семінарі. Ваша робота, яку ви виконуєте виховуючи наших дітей і навчаючи їх грати у волейбол, є неймовірно важливою. Такі семінари відіграють важливу роль, оскільки обмін досвідом та обговорення питань разом може призвести до численних позитивних результатів», – підкреслив тренер.

Надалі з доповіддю на тему «Особливості психологічного супроводу молодих гравців в період підготовки до змагань на початковому етапі професіоналізації» виступив головний тренер Національної збірної команди України з волейболу U-16 (чоловіки), Заслужений тренер України Андрій Левченко.

Після теоретичної частини семінару відбулось показове заняття  «Спеціальна-фізична підготовка», яке містило в собі  розминку, методику і виконання вправ на розвиток фізичних якостей волейболістів.

У другій половині дня відбулись два відкритих тренування з волейболу, у ході яких було продемонстровано особливості взаємодії гравців під час тренувань максимально наближених до ігрових умов.

Другий день роботи семінару, 3 травня, розпочався зі змістовної  лекції тренера з фізичної підготовки ВК «Юридична академія», кандидата наук фізичного виховання і спорту, доцента кафедри легкої атлетики Харківської державної академії фізичної культури Ярослава Крайника, який  розкрив важливість роботи над спортивними якостями спортсменів в тренажерному залі.  У свою чергу, головний тренер Національної збірної команди України з волейболу U-16 (чоловіки), Заслужений тренер України Андрій Левченко розповів про особливості психологічного супроводу молодих гравців в період підготовки до змагань на початковому етапі професіоналізації. Після цього відбулось обговорення системи проведення чемпіонату України «Дитяча ліга» сезону 2024-2025 років.

Завершальним етапом семінару стало підбиття підсумків, після яких проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар урочисто вручив сертифікати всім учасникам події, а ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур привітав всіх спортсменів із успішним завершенням семінару. Надалі, за доброю традицією альма-матер, усі присутні зробили спільне фото на добру згадку про цю подію.

Семінар став чудовою платформою для обміну досвідом та ідей, сприяючи підвищенню кваліфікації тренерів та вдосконаленню підготовки молодих волейболістів. Ця подія відобразила динамічний розвиток спортивної сфери в Україні та підтвердила важливість співпраці між освітніми закладами та спортивними організаціями.

АВТОР: СВІТЛАНА ГРЕСЬКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту