УГСП вкотре став майданчиком для проведення Всеукраїнського турніру з боксу «Молодь Переяславщини»: у 2024 році він згуртував понад 120 спортсменів з різних куточків України

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП вкотре став майданчиком для проведення Всеукраїнського турніру з боксу «Молодь Переяславщини»: у 2024 році він згуртував понад 120 спортсменів з різних куточків України

З 11 по 14 квітня у великій спортивній залі Університету Григорія Сковороди в Переяславі проходив відкритий Всеукраїнський турнір з боксу «Молодь Переяславщини». У 2024 році участь у цій події згуртувала понад 120 боксерів з Боярки, Славутича, Поділля, Білої Церкви, Малина, Любара, Броварів, Волошинівки, Києва, Василькова, Яготина, Борисполя, Березані, Пухівки, Золочівської громади та Переяслава.

На початку заходу модератор Олександр Молоткін представив гостей змагань та закликав всіх присутніх виконати гімн України. Згодом з вітальним словом до учасників звернувся  ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур. Підкреслив, що наш заклад є не лише навчальним закладом, але й кузнею спортивних талантів.

«У цьому спортивному залі тренувалися люди, які нині прославляють нашу державу по всьому світу на різних спортивних змаганнях. Бажаю, щоб і для вас це місце стало початком чемпіонства та вашої спортивної кар’єри. Кожен спортсмен, який вийшов з цього університету, є не  лише професіоналом своєї справи, а ще й патріотом нашої держави, адже основне що відрізняє українців поміж інших – це любов  до нашої землі та повага до Батьківщини. Під час цих змагань переможе найкращий, але навіть ті, хто програє, не повинні розчаровуватися. Ви повинні працювати над собою, і лише невтомна, наполеглива праця дозволить вам стати чемпіонами. Бокс – це не лише спорт, це й інтелект, адже завжди перемагає розумний спортсмен, який має кращу стратегію, тактику бою та щоденно навчається», – наголосив Віталій Вікторович.

Надалі очільник Переяславської громади Вячеслав Саулко відзначив важливість спортивних змагань для розвитку регіону та держави в цілому.

«Переяславщина завжди була взірцем розвитку спорту України, а стіни Університету Григорія Сковороди в Переяславі дали світу безліч великих та талановитих спортсменів», – зазначив Вячеслав Володимирович.

Президент Київської обласної федерації боксу та депутат Київської облради Юліан Москаленко поділився своїми думками щодо значення боксу як спорту та його впливу на молоде покоління. Відзначив мужність та силу українських спортсменів, які попри війну демонструють високі результати на світових змаганнях.

«Бокс – це фундамент здоров’я та майбутнє нашої нації. Бажаю вам чесних, яскравих поєдинків та перемог», – підкреслив Москаленко.

Також зі словами підтримки та натхнення до учасників звернувся чемпіон СНД, Балтійських та Слов’янських країн за версією WBC Владислав Баранов:

«Мені дуже приємно бачити у своєму місті подію, за допомогою якої спортсмени мають можливість зростати та ставати кращими. У ці важкі часи для нашої країни ми маємо робити все можливе, щоб просуватися вперед у будь-якій галузі та будь-якому виді спорту. Бажаю вам перемоги, а якщо навіть ви зазнаєте поразки, візьміть з цього лише висновки та мотивацію вдосконалюватися. Це тільки зробить вас сильнішими. Ніколи не здавайтесь і завзято йдіть вперед. Слава Україні!»

Привітати учасників зголосився й випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, чемпіон України серед професіоналів, чемпіона світу за версією UBO, чемпіон світу в першій на півсередній вазі серед молоді за версією WBC Silver Назрі Рагімов:

«Чудово мати можливість брати участь у змаганнях, де ви можете набиратися досвіду світового рівня. Неймовірно радий бути тут, і хочу сказати всім боксерам, що це дуже великий шлях. Щоб бути кращими є тільки декілька варіантів: працювати до останнього та вірити в те, що у вас все вийде. Сьогодні немає переможців або переможених – всі наберуться безцінного  досвіду для майбутніх викликів».

Після змагань випускник відвідав аудиторії факультету, з вдячністю згадав своїх наставників, викладачів, колег та витримав тривалий раунд фотографування з шанувальниками. Зазначимо, що тренер боксера Арсен Бабаян також здобув освіту на факультеті фізичної культури, спорту і здоров’я УГСП.

Протягом трьох днів у роботі суддівської колегії брали участь викладачі кафедри спортивних дисциплін і туризму факультету фізичної культури, спорту і здоров’я та  судді національної категорії: член обласної федерації боксу, викладач кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму Ігор Юрченко; фахівець з дуальної освіти Навчального відділу університету Кирило Калмиков, студент першого курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Гліб Смірнов, випускник університету Олександр Смірнов та суддя міжнародної категорії, випускник факультету Юрій Ляхов.

Варто зауважити, що тренерами частини юних спортсменів були й залишаються випускники факультету Юрій Залуцький, Олександр Дмитренко, Олександр Смірнов, Семен Грушецький та Ігор Юрченко.

Як зазначають організатори, серед численних нагород, золоті медалі в категорії «Молодь» (2006-2007 року народження) вибороли студенти Університету Григорія Сковороди в Переяславі: Артур Прохоренко (57 кг) та Гліб Смірнов (80 кг).

Турнір став потужним засобом патріотичної та профорієнтаційної роботи, яка проводиться поміж випускників закладів повної загальної середньої освіти області та суміжних регіонів. Організаційний комітет змагань висловлює подяку Збройним Силам України, декану факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, професору Віктору Куйбіді та викладачам кафедри спортивних дисциплін і туризму за допомогу в організації та проведенні змагань.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту