В УГСП відбулась профорієнтаційна зустріч із викладачами, директорами шкіл та ліцеїв, фахівцями місцевого самоврядування: деталі події

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2024 > В УГСП відбулась профорієнтаційна зустріч із викладачами, директорами шкіл та ліцеїв, фахівцями місцевого самоврядування: деталі події

У п’ятницю, 5 квітня 2024 року, у змішаному форматі – у конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди в Переяславі та на платформі «Zoom», відбулась профорієнтаційна зустріч, яка згуртувала ключових учасників освітнього процесу – професійних викладачів, директорів шкіл та ліцеїв, фахівців місцевого самоврядування. Захід був чудовою можливістю для обміну досвідом та ідеями.

За повідомленням організаторів, зустріч мала на меті не лише спростувати сумніви майбутніх студентів, а й відкрити перед ними широкі горизонти можливостей, які надає освіта в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

Зустріч модерувала заступниця декана факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій з профорієнтаційної роботи Валентина Губенко. Вона висвітлила можливості, які пропонує університет та представила промовців: ректора Віталія Коцура, проректора з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника, проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Василя Дудара, декана факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Вячеслава Редзюка, керівницю відділу профорієнтації та працевлаштування Ольгу Костюкевич, відповідального секретаря приймальної комісії Василя Якубу та представницю Студентської ради університету Марину Прокопенко. Усі вони поділилися власним баченням та інформацією про можливості, які пропонує університет молоді для її освітнього й кар’єрного зростання та розвитку.

У своїй промові ректор наголосив, що, попри складні умови, навчальний процес університету адаптується до нових реалій, забезпечуючи студентам рівні можливості для навчання та розвитку. Віталій Вікторович наголосив на важливості студентоцентричного підходу, який полягає у врахуванні потреб і думок студентів:

«Університет Григорія Сковороди в Переяславі постійно розвивається, оскільки ми вкладаємо всі наші ресурси та можливості у створення безбар’єрного середовища для всіх студентів та гостей закладу. Ми вважаємо студентів головним пріоритетом, забезпечуючи їм комфортне проживання та широкий спектр можливостей. Разом з тим, активно співпрацюємо із своїми здобувачами, отримуємо гранти та надаємо можливості для проходження практики за кордоном», – підкреслив Віталій Коцур.

Надалі проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник розкрив широкий спектр освітніх програм та інфраструктурних можливостей університету, наголосивши на значущості інновацій у навчальному процесі та інфраструктурних перевагах, які надає УГСП своїм студентам:

«Наша мета – забезпечити максимально корисні та комфортні умови для навчання в університеті», – наголосив Вячеслав Володимирович.

Своєю чергою проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар підкреслив, що нині освітній заклад повинен бути не лише місцем навчання, а й центром інновацій та можливостей.

«Наш заклад вищої освіти намагається йти в ногу з часом: ми відкрили лабораторію штучного інтелекту, активно впроваджуємо цифровізацію освітнього процесу, використовуємо кращі практики та різноманітні платформи, пропонуємо навчання у змішаному форматі  та надаємо можливості для міжнародної мобільності та участі в різних проєктах», – зауважив Василь Леонідович.

Натомість декан факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Вячеслав Редзюк відмітив важливість факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій у структурі УГСП, який пропонує широкий спектр спеціальностей. Приміром, спеціальність 281 Публічне управління та адміністрування відповідає потребам державних службовців та фахівців органів місцевого самоврядування.

У другій частині зустрічі керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич підкреслила, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі враховує індивідуальні потреби кожного студента. Ольга Миколаївна наголосила на підтримці закладом учасників бойових дій та ветеранів війни у їхньому праві на освіту. Поза тим, УГСП пропонує можливість отримання ваучерів на навчання від центрів зайнятості, що є вигідною опцією для перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Представниця Студентської ради університету Марина Прокопенко розповіла про значення студентської ради, як незалежного органу студентського самоврядування, який захищає права та інтереси студентів й організовує різноманітні спортивні та культурні заходи університету. Студентське самоврядування сприяє розвитку творчого інтелектуального потенціалу студентів та сприяє появі можливостей для їх розвитку.

Наостанок відповідальний секретар приймальної комісії університету Василь Якуба розповів про значні зміни у вступній кампанії 2024 року, зокрема для пільгових категорій, які можуть вступати до закладів вищої освіти без результатів Національного мультипредметного тесту.

Після активного обговорення перспектив вступу до Університету Григорія Сковороди в Переяславі учасники зустрічі стали співучасниками відкритого діалогу, висловлювали свої думки та рекомендації. Такий формат сприяв глибокому розумінню потенціалу та можливостей, які надає навчання в УГСП.

АВТОР: СВІТЛАНА ГРЕСЬКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту