Гранти на дослідження й подорожі, стипендії та конкурси: третя добірка міжнародних можливостей у 2024 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Гранти на дослідження й подорожі, стипендії та конкурси: третя добірка міжнародних можливостей у 2024 році

У 2024 році, ми, час до часу, гуртуємо анонси нових міжнародних програм та можливостей академічної мобільності від відділу міжнародних зв’язків Університету Григорія Сковороди в Переяславі у добірки за хронологічною послідовністю дедлайнів (від найгарячіших до тих, де дедлайн трішки пізніше – прим.авт.) і публікуємо їх на нашому сайті аби ще більше сковородинівців були проінформовані про ці можливості та мали змогу зголошуватися до участі. Початок весни – чудова нагода для третьої такої добірки.

Стипендія імені Яна Паточки для науковців – до 14 березня 2024 року

Це можливість написати дослідження про (пост)Європу у стінах Інституту гуманітарних досліджень Відня. У вас буде щомісячна стипендія розміром до 3000 євро, зручний робочий простір, доступ до усіх ресурсів інституту та пʼять місяців, щоб продовжити роботу Яна Паточки. Стипендією опікується Інститут гуманітарних досліджень Відня.

Що можна отримати?

  • Щомісячну стипендію, яка покриє усі витрати на час перебування у Відні. 2 500 євро якщо ви ще навчаєтеся та 3 000 євро — якщо вже захистили дисертацію.
  • Можливість п’ять місяців працювати над своєю науковою роботою в Інституті гуманітарних досліджень Відня — з вересня 2024 року по липень 2025 року.

Хто може взяти участь? Ця стипендія для науковців, які лише здобувають або вже отримали PhD у сфері гуманітарних або соціальних наук після 2020 року; досліджують (пост)Європу з точки зору історії філософії, постколоніалізму, війни, технологій, значення модерності та діалектики просвітництва.

Що потрібно для участі? Заповнена заявка, резюме, яке включає список публікацій, опис дослідницького проєкту – до 550 символів, проєктна пропозиція: мета, методи, сфера науки та план виконання – до 7 500 символів, мотиваційний лист, який розповість як перебування в університеті допоможе вашому дослідженню, два рекомендаційних листи. Усі документи мають бути англійською та у форматі pdf. Називайте файли вкладень латиницею.

Як подати заявку? До 14 березня заповніть онлайн-заявку, долучивши необхідні документи одним pdf-файлом. Ви дізнаєтеся результати конкурсу весною 2024 року. На жаль, організатори не зможуть пояснити, чому не обрали вашу заявку.

Конкурс на участь у програмі «Sustaining Ukrainian Scholarship» на 2024/2025 навчальний рік – до 31 березня 2024 року

Центр перспективних досліджень (CAS Sofia) оголошує конкурс на участь у програмі «Sustaining Ukrainian Scholarship» на 2024/2025 навчальний рік. Проект SUS, запропонований спільно New Europe College Bucharest та Centre for Advanced Study Sofia, спрямований на підтримку науковців із регіонів, які постраждали від війни Росії проти України. Програма спрямована на кваліфікованих дослідників (мають рівень кандидата) у галузі гуманітарних та соціальних наук, включаючи право та економіку, які мають намір продовжити проект за власним вибором.

Відібрані заявники матимуть можливість провести тривалий період (в ідеалі один або два семестри) як стипендіати, проживаючи в Бухаресті або Софії, де вони отримають усі переваги, пов’язані зі стипендією. За домовленістю фінансова підтримка також може бути надана дослідникам, які не проживають протягом повного періоду та хочуть або потребують продовжити свою роботу в країні проживання. Початкове фінансування для підтримки наукової діяльності стипендіатів також доступне, наприклад, для організації невеликих заходів, для спільних проектів з партнерами в приймаючій країні чи вдома, або для забезпечення, розвитку чи реконструкції дослідницької інфраструктури, особливо в цифровій арені.

Загалом NEC та CAS сподіваються сприяти цією програмою сталості та відновленню наукового життя та роботи в Україні та за її межами. Завдяки цій стипендіальній програмі обидва інститути беруть участь в ініціативі, яку просуває Wissenschaftskolleg zu Berlin і підтримує VolkswagenStiftung, метою якої є заснування (наразі віртуального) Інституту перспективних досліджень (VUIAS) у Києві.

Що можна отримати? Проживання в Софії, відшкодування витрат на проїзд, доступ до бібліотеки інституту та електронних ресурсів. Також можна запросити додаткову підтримку для наукової діяльності, такої як семінари, співпраця з місцевими вченими, відвідування мережевих зустрічей за кордоном або інших академічних заходів

Що очікується? Очікується, що стипендіати працюватимуть над своїми проектами та візьмуть участь у наукових заходах, організованих CAS Sofia; присутність (фізична чи віртуальна) на щотижневих семінарах, на яких обговорюється поточна робота стипендіатів, є обов’язковою. Хоча, як правило, очікується, що стипендіати проживатимуть у Софії, через воєнні умови розглядатимуться більш гнучкі умови для науковців, які базуються в Україні; наприкінці свого членства стипендіати повинні подати наукову статтю, засновану на їхній роботі, яка буде опублікована (в електронному вигляді) інститутами.

Відповідність вимогам: Стипендії відкриті для вчених на постдокторському рівні, які представляють значущу пропозицію щодо фундаментальних досліджень у сфері гуманітарних та соціальних наук

Будь ласка, зверніть увагу, що англійська є основною мовою спілкування в CAS Sofia, тому потрібні високі комунікативні навички англійської мови (письмової та усної).

Тривалість: Повний навчальний рік тривалістю 10 місяців або один семестр тривалістю 5 місяців (починаючи з жовтня 2024 року або березня 2025 року). Тут також можлива гнучкість.

Як застосовувати: Будь ласка, скористайтеся формою, доступною для завантаження нижче (у розділі «Подання заявки»); дотримуйтеся Керівництва CAS (додається нижче), щоб переконатися, що у вас є всі необхідні документи та правильно заповнити форму

Процес відбору: Відбір здійснюється міжнародною Академічною консультативною радою CAS за підтримки NEC та Wissenshaftskolleg zu Berlin Кандидати, які увійшли до короткого списку, будуть запрошені на онлайн-співбесіду у другій половині червня 2024 року. Результати будуть оголошені в липні 2024 року електронною поштою та на веб-сайті інституту: https://cas.bg/ . Члени Вченої ради CAS не розголошують свої звіти про оцінку заяв кандидатам. Критерії відбору див. у вказівках (як зазначено вище). Крайний термін подання заявок – 31 березня 2024 року.

Подання заявки: Щоб подати заявку на участь у модулі CAS стипендії, будь ласка, заповніть форму, доступну в списку. CAS приймає заявки лише англійською мовою: заява, форма довідки, контрольний список, рекомендації щодо пропозиції CAS

GDPR: Персональні дані обробляються та зберігаються відповідно до чинних норм GDPR.

Контактна особа: Ірена Михайлова, координатор проекту CAS Sofia. Електронна адреса: mihaylova@cas.bg

 

Студенти можуть отримати стипендії від уряду Словаччини – до 31 березня 2024 року

Співпраця Міністерства освіти і науки України та Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки передбачає, що на 2024/2025 навчальний рік словацький уряд виділить:

  • 15 стипендій для студентів на навчання за освітнім ступенем бакалавр/магістр (строк навчання від 1 до 10 місяців);
  • 15 стипендій на навчання або проведення науково-дослідних робіт для аспірантів та на викладання лекцій або проведення науково-дослідних робіт для викладачів ЗВО (термін від 1 до 10 місяців для особи);
  • 10 стипендій на навчання в літній школі з вивчення словацької мови та культури (період проведення – серпень 2024 року).

Кандидати мають надіслати документи (в електронному та паперовому форматах) до МОН України. Перелік необхідних документів та інші деталі шукайте на сайті Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки.

  • У електронній формі скановані документи (формат PDF) потрібно надіслати на адресу: pohukaieva@mon.gov.ua. У темі листа необхідно зазначити: «Стипендії на навчання у Словацькій Республіці 2024/2025».
  • Документи в паперовій формі потрібно надіслати на адресу: проспект Берестейський, 10, місто Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці. На конверті має бути примітка: «Стипендії на навчання у Словацькій Республіці 2024/2025».

Паперові документи мають бути зібрані у дві папки (оригінали та їхні копії). Їх можна подати двома способами: надіслати поштою (дата визначається за штампом на конверті поштового відправлення) або передати під особистий підпис контактної особи із зазначенням дати та часу отримання.

Подати документи можна до 31 березня 2024 року (включно). Неукомплектовані пакети документів, а також документи, які надіслали невчасно або з порушенням умов, не будуть розглядатися.

Culture Moves Europe: гранти на професійні подорожі для митців та професіоналів культури – щомісяця до 31 травня 2024 року

Culture Moves Europe – це ваш квиток на омріяний професійний захід в одній з 40 країн Європи. Відвідайте міжнародний фестиваль театру, представте Україну на книжковому ярмарку, пройдіть стажування у іменитій галереї або придумайте щось інше – маршрут складаєте ви. Поїздка має тривати від 7 до 60 днів. Якщо ви не можете виїхати з України – віртуальна подорож теж варіант. Гранти пропонує Goethe-Institut за фінансування програми ЄС «Креативна Європа».

Що можна отримати?

  • Можливість відвідати професійну подію в ЄС, Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні, Албанії, Боснії і Герцеговині, Косово, Чорногорії, Північній Македонії, Сербії, Туреччині, Вірменії, Грузії або Тунісі.
  • До 4 500 євро на житло, харчування та інші витрати, пов’язані з подорожжю. Ви також отримаєте 350 євро на квитки та 80 євро на покриття візових витрат.
  • Якщо ви плануєте відвідати професійну подію онлайн — 35 євро, щоб оплатити доступ, квитанцію за інтернет тощо.
  • Додаткові 100 євро, якщо подорожуєте з дітьми.
  • Додаткове фінансування для людей з інвалідністю.

Хто може взяти участь? Це можливість для митців та професіоналів культури, які мають українське громадянство або посвідку; повнолітні; працюють у сфері архітектури, культурної спадщини, дизайну, дизайну одягу, літератури, музики, візуального або перформативного мистецтва, хочуть поїхати самостійно або запросити до чотирьох колег. Детальніше про умови участі на сайті.

Повідомляється, що для участі потрібна: заповнена англійською мовою аплікаційна форма: освіта, професійний досвід, план подорожі; детальний опис вашої подорожі: розкажіть, куди ви поїдете, чому для вас це важливо та як вплине на професійний розвиток; резюме, а якщо подаєтесь командою – резюме усіх учасників; портфоліо, для команди — спільне для всіх учасників; підписаний документ від партнера з ЄС: підтвердження реєстрації на воркшоп, запрошення на конференцію тощо; cкан паспорта чи посвідки.

Усі документи мають бути у форматі PDF. Шукайте відповіді на типові запитання на сайті програми.

Заповніть заявку англійською мовою на онлайн-порталі Goethe-Institut.

Заявки приймаються щомісяця до 31 травня 2024 року. Результати дізнаєтеся в кінці наступного місяця.

Зверніть увагу!

  • На жаль, представники аудіовізуального сектору не можуть подаватися. До аудіовізуального сектору належать професіонали, які створюють програми для радіо та телебачення, кіно, контент для медіаплатформ.
  • Ви можете подати лише одну заявку.
  • Якщо ви подаєтеся самостійно, подорож може тривати від 7 до 60 днів. Якщо командою — від 7 до 21 дня.
  • Якщо ви плануєте поїхати у подорож разом з колегами, план мобільності має бути одним для всіх.
  • Якщо у вас інвалідність або інші особливі потреби, ви можете отримати додаткове фінансування. Для цього додайте довідку про інвалідність до заявки.
  • Якщо ви подаєтеся командою, організатори перерахують гроші на банківський рахунок лідера групи.
  • Якщо вже брали участь у Culture Moves Europe, ви не можете податися.
  • Якщо ви працюєте над проєктом за фінансування ЄС або Goethe-Institut, ви не можете подаватися.
  • Якщо ви працюєте в інституціях ЄС або Goethe-Institut, ви не можете подаватися.

Future Ukraine: дослідницькі гранти для українських магістрантів та дослідників – до 31 січня 2025 року

Нова програма DAAD, яка має на меті підтримати українські університети та надати молодим науковцям можливість долучитися до відновлення України. Завдяки ній ви зможете пів року працювати над дослідженням в Німеччині й не перейматися через гроші – щомісячна стипендія покриє витрати на проживання. Ви також отримаєте кошти на проїзд туди й назад та страхування.

Що можна отримати?

  • Щомісячну стипендію: 934 євро для студентів магістратури, 1300 євро для докторантів, 2000 євро для постдокторантів, 2150 євро для вчених з докторським ступенем та викладачів вищих навчальних закладів та 2300 євро для професорів.
  • Відшкодування витрат на дорогу до Німеччини й назад.
  • Медичне страхування.
  • Якщо у вас є інвалідність або хронічні захворювання, додаткові виплати.

Хто може взяти участь? Це можливість для студентів магістратури, аспірантури, дослідників, викладачів ЗВО та професорів, які:

  • мають українське громадянство або посвідку видану до 24 лютого 2022 року;
  • офіційно навчаються або працевлаштовані в українському виші або науково-дослідницькій установі;
  • мають дослідницький проєкт, який стосується будь-якої спеціальності (для медицини, ветеринарії або стоматології діють окремі вимоги);
  • добре володіють німецькою або англійською мовою і мають сертифікат на підтвердження цього.

Що потрібно для участі?

  • Заповнена аплікаційна форма.
  • Резюме у форматі таблиці — до 3 сторінок.
  • Детальний опис дослідницького проєкту, над яким ви будете працювати — до 5 сторінок. Узодьте його заздалегідь з науковим керівником у Німеччині.
  • Календарний план наукового перебування.
  • Підтвердження про наукове керівництво від німецького університету, на базі якого ви будете проводити дослідження.
  • Диплом про вищу освіту або кандидата чи доктора наук.
  • Мовний сертифікат, який підтверджує знання німецької або англійської мови.
  • Копія паспорта, ID-картки або посвідки.

Усі документи мають бути у форматі PDF. Не забудьте додати переклад документів англійською або німецькою мовою.

Як подати заявку? Подайте заявку через онлайн-портал DAAD. Покрокова інструкція тут. Якщо у вас виникли проблеми з подачею заявки, пишіть на portal@daad.de.

Кінцевий термін: 31 травня 2025 о 23:59 за київським часом.

Заявки розглядаються постійно, але плануйте подорож щонайменше за три місяці до запланованого перебування.

Зверніть увагу!

  • Знайти приймаючий університет в Німеччині — ваша відповідальність. Обирайте державний або акредитований державою університет або науково-дослідний інститут. 
  • Грант підтримує наукове перебування, що триває від 1 до 6 місяців. Комісія визначить період фінансування індивідуально, враховуючи ваш план досліджень.
  • Ви можете запланувати поїздку до Німеччини з 1 березня 2024 року по 31 січня 2025 року.

Зацікавила якась з пропозицій, маєш питання? Пиши на електронну пошту internationalphdpu@gmail.com чи приходь до офісу відділу міжнародних зв’язків – корпус № 1. поверх № 4, каб. 426.

Інформацію взято з сайту відділу міжнародних зв’язків

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту