УГСП в рамках офіційного візиту на Бориспільщину відвідала делегація з Болгарії

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП в рамках офіційного візиту на Бориспільщину відвідала делегація з Болгарії

У вівторок, 23 січня 2024 року, в рамках офіційного візиту на Бориспільщину, Університет Григорія Сковороди в Переяславі відвідала делегація з Болгарії у складі: мера муніципалітету Софія – району Средець (Болгарія) Трайчо Трайкова, екс-Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Болгарія в Україні Олександра Дімітрова, начальника Бориспільської районної військової адміністрації Руслана Дяченка та його заступника Андрія Синякова й радника голови Бориспільської районної державної (військової) адміністрації Київської області Якова Рубарха. Згодом до зустрічі долучився голова Переяславської територіальної громади Вячеслав Саулко.

Іноземці провели робочу зустріч з головами територіальних громад Бориспільського району, відвідали деокуповані міста Київщини, що відновлюються від руйнувань й завітали на екскурсію до Переяслава. Делегація побувала на центральній площі міста, відвідала НІЕЗ «Переяслав», та, звісно, Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

Безпосередньо в УГСП гостей зустрічав та проводжав ректор Віталій Коцур разом із проректором з навчально-методичної роботи Вячеславом Різником.

Протягом екскурсії Віталій Вікторович та Вячеслав Володимирович особисто познайомили гостей з історією та сучасністю університету. Екскурсія охопила відвідини пункту незламності, музею закладу, мистецьких аудиторій та бібліотеки, де делегація мала можливість оцінити розвинуту інфраструктуру та високий рівень освітньої діяльності.

На згадку про відвідини Університету Григорія Сковороди в Переяславі,  гостям були подаровані мистецькі сувеніри та книги, зокрема монографія «Національні меншини України в контексті суспільно-політичних трансформацій 90-х рр. ХХ ст. – поч. ХХІ ст.», автором якої є ректор Віталій Коцур.

Завершували відвідини іноземні партнери зустріччю із захисниками 137-го окремого батальйону територіальної оборони. Також під час візиту було підписано Меморандум про співпрацю. Про це повідомив голова БРВА Руслан Дяченко.

«Результатом візиту стало підписання меморандуму про співпрацю. За сприяння начальника Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка в стінах КОВА, спільно з народними депутатами України, обраними від Київської області, обговорили план подальшої комунікації та допомоги від болгарських друзів», – написав він на своїй фейсбук-сторінці.

Безперечно цей візит є важливим етапом у розвитку міжнародних партнерств та сприяє обміну культурними та освітніми цінностями між Україною та Болгарією.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: СЕРГІЙ КОВАЛЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту