Олег Топузов завітав до УГСП з проміжним візитом у якості заступника голови наглядової ради закладу: про що спілкувалися

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Олег Топузов завітав до УГСП з проміжним візитом у якості заступника голови наглядової ради закладу: про що спілкувалися

8 серпня 2023 року Університет Григорія Сковороди в Переяславі відвідав заступник голови наглядової ради закладу, віце-президент НАПН України, директор Інституту педагогіки НАПН України Олег Топузов.

У ході зустрічі з адміністрацією закладу обговорювали важливі питання життєдіяльності альма-матер: його економічне становище, хід вступної кампанії до УГСП й забезпечення безпекових умов, зокрема можливості розширення площ укриттів з метою повернення сковородинівців до очного навчання з вересня та багато іншого.

Поза тим, особливу увагу звернули на необхідність підтримки здобувачів пільгових категорій, окреслили подальші напрями спільної діяльності та розвитку Університету Григорія Сковороди в Переяславі як осередку, освіти, науки і культури.

Ректор університету, доктор історичних наук, професор Віталій Коцур відзначив приємність та конструктив такої зустрічі і співпраці й взаєморозуміння колективу альма-матер та членів наглядової ради закладу. Зазначив, що лише спільними зусиллями ми можемо досягти усіх намічених у концепції розвитку університету цілей.

У свою чергу проректор з навчально-методичної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник додає, що для університетської спільноти надзвичайно відрадно, що члени наглядовий ради нашого університету збираються не лише на свої офіційні засідання, а й знаходять час для проміжних візитів до закладу, тримають руку «на пульсі» життєдіяльності сковородинівської родини, надають всебічну підтримку.

Нагадаємо, що 20 квітня 2023 року,  у конференц-залі імені В.О. Сухомлинського відбулося засідання наглядової ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Тоді заслуховували та аналізували діяльність навчального закладу за рік роботи під час воєнного стану.

Довідково. Наглядова рада УГСП – консультативно-дорадчий орган, який сприяє розв’язанню перспективних завдань розвитку університету, залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів розвитку і здійснення контролю за їх використанням, ефективній взаємодії ЗВО з державними органами та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, суспільно-політичними організаціями та суб’єктами господарської діяльності в інтересах розвитку та підвищення якості освітньої діяльності і конкурентоспроможності закладу вищої освіти, здійснює громадський контроль за його діяльністю тощо.  Також, відповідно до ст. 37 Закону України «Про вищу освіту» Наглядова рада закладу вищої освіти  здійснює нагляд за управлінням майном закладу вищої освіти, додержанням мети його створення.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту