Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Ментальне здоров'я > Стартувала реалізація проєктів в рамках співпраці УГСП та Міжнародної організації з міграції

Надпотужною силою, що веде до сталого розвиту суспільства є партнерство прогресивних та відданих найвищим гуманістичним цілям об’єднань. Так, новим партнером Університету Григорія Сковороди в Переяславі стала Міжнародна організація з міграції (МОМ).

Психологиня УГСП Тетяна Кузьменко стала амбасадоркою МОМ у нашому закладі та в подальшому працюватиме у напрямку залучення сковородинівців до спільних міжгалузевих проєктів.

Чим займається Міжнародна організація з міграції

Відмітимо, що МОМ є міжурядовою організацією, заснованою під час конференції у м. Брюсселі 5 грудня 1951 року. Відповідно до Статуту МОМ, метою організації є координація міжнародної міграційної політики з боку держав та міжнародних організацій, створення форуму для обговорення актуальних питань у сфері міграції, а також надання державам технічної та консультативної допомоги задля реалізації конкретних проєктів у міграційній сфері.

У рамках Стратегії МОМ основними напрямами діяльності Організації є покращення управління міграцією та забезпечення належного захисту прав мігрантів, сприяння економічному та соціальному розвитку держав завдяки міграції, заохочення та подальший розвиток Міжнародного діалогу з питань міграції, а також навчання та надання підтримки державам у розробці національних програм у сфері боротьби з торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми, відповідно до норм міжнародного права.

Штаб-квартира МОМ знаходиться у м. Женева (Швейцарія). МОМ налічує 173 держави-члена та 9 держав-спостерігачів. Організація проходить комплексний процес впровадження реформ з метою всеохоплюючого задоволення потреб у сфері міграції, а також адаптації рамок внутрішнього управління вимогам сучасної, дієздатної організації. При цьому, приділяється значна увага збору та аналізу даних про ситуації переміщення осіб, а також налагоджується співпраця з іншими акторами, причетними до міграційної тематики.

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі слідкуватиме за тим, як розвиватиметься співпраця команди сковородинівців та фахівців МОМ, і буде інформувати щодо нових спільних соціальнозначущих проєктів.

 

Пресцентр психолого-медико-педагогічної консультації

Перейти до вмісту