Новий день – нова угода: УГСП співпрацюватиме з Державним архівом Київщини

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Новий день – нова угода: УГСП співпрацюватиме з Державним архівом Київщини

Буквально вчора ми повідомляли про те, що Державний архів Черкащини став новим партнером Університету Григорія Сковороди в Переяславі, а вже сьогодні делегація у складі доктора історичних наук, кандидата політичних наук, професора Віталія Коцура; кандидата історичних наук, доцента, декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Вячеслава Редзюка й кандидатки історичних наук, доцентки, завідувачки кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності Алли Зленко завітали до Державного архіву Київської області (далі по тексту – ДАКО) та підписали новий договір про співпрацю.

Як розповідають сковородинівці, для них було проведено екскурсію ДАКО, зокрема фондами що стосуються міста Переяслава. Сторонами домовлено про ряд зустрічей, потенційну співпрацю між ДАКО і УГСП за спеціальностями документознавства, інформаційної, бібліотечної та архівної справи, історії, історії й археології. Також є напрацювання щодо долучення ДАКО до прийдешніх XIІ «Сікорських читань» і всього що стосується персоналії Михайла Івановича. Врешті напрацювали й інші вектори і проєкти, а найперше ознайомлення з фондами для здобувачів цих спеціальностей та майбутні практики.

Поза тим, заступниця директора ДАКО Ольга Лужинська поділилась досвідом роботи з архівними установами Київщини в умовах територіальної реформи та децентралізації. Натомість про підсумки оцифрування архівних документів, умови збереження та забезпечення вільного доступу розповіла заступник директора-начальник відділу цифрового розвитку, цифровізації та організаційної роботи Юлія Білодід. Родзинкою зустрічі була презентація архівних документів, розповідь про авторів, відображення історичних подій, пов’язаних з Перяславщиною, у супроводі головного спеціаліста відділу використання документів – Рени Коваленко.

У ході зустрічі Університет Григорія Сковороди в Переяславі в особі ректора Віталія Коцура та Державний архів Київської області в особі директорки Соф’ї Каменєвої уклали договір про встановлення взаємовигідних і тривалих партнерських відносин у сфері інформаційно-аналітичної діяльності, інформаційної безпеки, архівної справи та документознавства. Повідомляється, що предметом даного договору є співробітництво сторін у науково-дослідній, навчально-методичній, організаційній, інформаційній та іншій діяльності, впровадження новітніх інформаційно-аналітичних технологій шляхом проведення спільних культурно-просвітницьких заходів.

Договір укладено з метою сприяння розвитку інформаційної науки та освіти, популяризації наукових знань, обміну досвідом, підвищення кваліфікації науковців та викладачів, забезпечення доступу студентів, аспірантів, викладачів, наукових співробітників до нових здобутків в інформаційній сфері, створення творчих колективів для розробки актуальних наукових проблем, об’єднання зусиль обох сторін для здійснення спільних проєктів в сфері інформаційно-аналітичної діяльності, інформаційної безпеки, архівної справи та документознавстві, у тому числі із залученням третіх сторін.

«Мова про координацію науково-практичних досліджень та заходів в сфері інформатики, інформаційної безпеки, архівної справи та документознавстві між Університет Григорія Сковороди в Переяславі та Державним архівом Київської області; проведення стажування та підвищення кваліфікації наукових та науково-педагогічних працівників обох торін; співпрацю в сфері інформаційно-аналітичної діяльності, інформаційної безпеки, архівної справи та документознавстві, погоджена спільна участь у межах міжнародних програм; забезпечення обміну взаємною інформацією про наукову діяльність та результати наукових досліджень між кафедрою соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності та Державним архівом Київської області; проведення спільних науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів; проведення спільних науково-методичних семінарів (включаючи дистанційну форму) з актуальних питань документознавства, інформаційної та архівної справи; проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення якості підготовки фахівців у сфері інформаційно-аналітичної діяльності, документознавства, архівної, бібліотечної справи та соціальних комунікацій; співпраця в сфері практичної підготовки майбутніх фахівців з інформаційно-аналітичної діяльності, інформаційної безпеки, бібліотечної, архівної справи та документознавства; залучення студентів, аспірантів та молодих науковців до участі у  науково-практичних конференціях, круглих столах, спільних проєктах й інші завдання спільної діяльності, які сторони договору вважають доцільними і корисними для співробітництва. Під час зустрічі представники наших установ поділилися своїми досягненнями, обговорили різні проєкти та визначили орієнтири на майбутню співпрацю», – розлогіше розповідають про договір в УГСП та ДАКО.

Вітаємо нову співпрацю. Бажаємо неодмінного втілення усього задуманого – ще успішнішого аніж заплановано!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту