Kozak System запалили переяславців сенсами й атмосферою українського духу в УГСП: фотогалерея емоцій сковородинівців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Kozak System запалили переяславців сенсами й атмосферою українського духу в УГСП: фотогалерея емоцій сковородинівців

5 березня 2023 року на численні прохання сковородинівців та містян в УГСП, в рамках партнерського проєкту Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю та Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених під назвою «Відкритий університет», відбувся довгоочікуваний концерт одного з найпопулярніших та найулюбленіших гуртів українців, зокрема серед викликів воєнного часу – Kozak System. Без жодних перебільшень цей концерт, за наповненістю залу та емоціями, став найпомітнішою подією в мистецькому житті нашого міста, щонайменше, за період війни.

Від початку повномасштабного вторгнення гурт з благодійними виступами об’їхав більшу частину України, включаючи прифронтові міста та деокуповані території. Їхня запальна та енергійна музика – ковток цілющого свіжого повітря для людей, змучених війною; їхні тексти сповнені любові – насамперед, до України, яка дійсно понад усе; їхня творчість об’єднує в цій любові серця мешканців Півночі та Півдня, Сходу і Заходу. Концерт у Переяславі став 123-ій за ліком. І це далеко не закінчення.

Протягом майже двох годин зі сцени актового залу університету лунали палкі промови лідера гурту Івана Леньо, чергуючись з улюбленими хітами та піснями народженими у веремії війни. У виконанні гурту, зокрема, прозвучали як відомі популярні композиції – «Подай зброю», «Не покинь» яку музиканти присвятили полеглому побратиму Глібу Бабичу, «5 хвилин», «Хто, як не ти», «Мій друг», «Три слова», «Не Моя». З великою увагою зал сприйняв пісню «Херсон» під яку нині зі столичного залізничного вокзалу відправляється і прибуває херсонський потяг й «Азовсталь», рядки з якої пробирають аж до кісток та інші пісні. Спектр емоцій теж був різним – під «Біля тополі» глядачі ліхтариками телефонів утворили в залі ефект зоряного неба, під «Така спокуслива» найсміливіші дівчата залу мали змогу потанцювати з музикантами на сцені, під «Наш маніфест» щиро посилали окупантів вслід за кораблем.

У розмовному блоці фронтмен гурту передусім розповів, як зародилася ідея туру, в часі якого музиканти активно допомагають фронту, збираючи донати у скриню, а потім конвертують їх у дрони, джипи й все інше, відвозячи особисто на передову.

Зазначив, що три місяці з початку війни учасники гурту не бачилися: хтось волонтерив, хтось ніс службу у патрульній поліції Києва. Однак згадавши, що вони все ж є музикантами, вирішили знову зібратись, адже культурний фронт є теж великою складовою цієї тотальної війни проти росії, яка триває і в інформаційному полі.

«Ми живемо у неймовірний час – стати не лише свідками, а й учасниками перемоги у війні з одвічним ворогом – російською імперією, яка триває понад 350 років, – каже лідер «Kozak System». – Сьогодні нам би позаздрили Тарас Шевченко, Іван Франко, козацькі гетьмани, повстанці Холодного Яру, вояки УПА».

Пропонуємо вам переглянути про що говорили і що співали «козаки» у записі трансляції на сторінці університету:

Під час концерту можна було не лише натанцюватися та наспіватися досхочу, але й задонатити гроші на закупівлю дронів які вже незабаром винищуватимуть російські війська на фронті. За підтримки переяславців гурту вдалося зібрати близько 40 000 гривень.

Поспілкувавшись з місцевими шанувальниками, вдосталь наобіймавшись та нафотографувавшись з охочими дівчатами автобус гурту вирушив далі – на зустріч новим містам, які охопить тур. Втім, переяславцям не слід засмучуватися, адже гурт пообіцяв обов`язково повернутися до нашого міста після перемоги, аби відіграти тут ювілейний концерт з нагоди 10-річчя гурту в рамках всеукраїнського туру. Поки ж нехай вас зігрівають атмосферні світлини з місця події від фотографа університету Сергія Коваленка, які ми прикріплюємо нижче.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту