Віталій Власюк і Діана Прідьма поспілкувалися з нашими студентами: чим запам’яталася зустріч

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Віталій Власюк і Діана Прідьма поспілкувалися з нашими студентами: чим запам’яталася зустріч

У перший день весни до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітали гості: заступник голови Київської обласної державної адміністрації, співзасновник ДФТГ – батальйону «Соколи Київщини» Віталій Власюк і голова Київської обласної молодіжної громадської ради Діана Прідьма.

Зустріч пройшла у неформальній дружній атмосфері. Гості поспілкувалися зі студентами і залюбки відповіли на усі їхні запитання.

Представив пана Власюка проректор УГСП з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник. Він відмітив, що ця зустріч – чудова нагода корисно провести час і почерпнути для себе щось корисне. Вячеслав Володимирович розпочав естафету запитань, поцікавившись, які поради дав би Віталій Власюк для сучасної молоді. Пригадавши себе 20-річного, заступник голови КОДА відмітив, що однозначно варто вивчати іноземні мови, розвиватися у різних сферах і, звісно, займатися спортом, аби завжди бути в формі.

Найбільше студентів цікавили методи впливу на місцеву владу, а саме – як привернути їхню увагу на актуальні проблеми в місті.

«Перш за все, конкретизуйте проблему – не намагайтеся вирішити всі питання одночасно. Створіть громадську організацію, під її «парасолькою» зберіть всіх небайдужих і почніть активно й системно писати в Facebook, ходити на якісь заходи, організовувати самостійно різні івенти, і кожного разу розповідайте про вашу проблему», – відповів Власюк.

Він також радить вивчати юридичні документи про те, скільки було виділено коштів на вирішення цього питання, що уже було виконано і т. д. – це все публічна інформація.

«Через рік вони самі до вас прийдуть і скажуть: «Слухайте, давайте вже якось домовлятися і вирішувати це питання»», – запевнив Віталій Вікторович.

«Критикуйте, вимагайте, пишіть якісь запити, тренуйте відповіді, систематизуйте це все – перетворіться в опонента, з яким рахуються», – наголошує він.

З Діаною Прідьмою студенти поспілкувалися щодо програми мобільності Молодіжних рад на теренах Київської області, говорили також про молодіжну політику на деокупованих територіях.

За її словами, у деяких громадах на молодь почали більше звертати увагу, тому що дуже багато молодих людей або пішли обороняти рідні землі, або почали волонтерити, тобто саме вони стали тими активними громадянами, які нині вирішують дуже багато питань. Тому зараз навіть у деокупованих населених пунктах є актив, який готовий плідно працювати, і вони мають підтримку зі сторони своїх громад.

Крім того, наразі створюється чимало різноманітних центрів для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, один з таких центрів нещодавно відкрили в Ірпені. Важливим є і те, що такі простори відкриті не лише для молоді, тобто вони не мають вікових обмежень. Тож навіть в умовах війни в Україні активно ведеться робота, яка стосується молодіжної політики.

Розповіли гості і про «Пласт» – національну скаутську організацію України. Спікерка відмітила, що було би дуже круто створити у Переяславі один із центрів пластунів. Адже в цій організації ти не лише розвиваєш свої скіли, а й стаєш частиною того ком’юніті, яке творить успішну державу зі свідомими відповідальними та повновартісними громадянами.

Серед сковородинівців є досить багато активної молоді, яка готова долучатися до процесів реформування країни і активно брати в них участь як на місцевому, так і на національному рівні. Тож маємо надію, що ця зустріч надихнула їх на перші кроки у цьому напрямку.

АВТОР: АЛІНА НЕСТЕРУК

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту