Імбирне печиво і академічна мобільність для студентів: УГСП отримує новорічні подарунки від зарубіжних друзів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Імбирне печиво і академічна мобільність для студентів: УГСП отримує новорічні подарунки від зарубіжних друзів

Уже понад 20 років Університет Григорія Сковороди в Переяславі є колективним членом Європейської Асоціації наук з Безпеки. Аби привітати сковородинівців з новорічними святами і підтримати нас у протистоянні з ворогом, очільник Наукової ради Асоціації, пан професор Лешек Ф. Коженьовські разом зі своєю дружиною Галиною підготували сюрприз і надіслали у наш заклад посилку з імбирним печивом та новою книгою Коженьовскі Л. Ф.: Моніторинг загроз безпеки (Korzeniowski L. F.: Monitoring zagrożeń bezpieczeństwa, Warszawa: Wydawnictwo Difin, 2022, 224s/B5 ISBN 978-83-8270-014-5).

І це ще не все. У супровідному листі йшлося про семисеместрове (інженерне) навчання для здобувачів першого ступеня, а також трисеместрове навчання для здобувачів другого ступеня (магістр) у галузі техніки безпеки (спеціалізації: охорона праці; технічна безпека), що сприятиме реалізації академічної мобільності. Відтак рік для Університету Григорія Сковороди в Переяславі починається ще однією привабливою пропозицією співпраці.

Європейська Асоціація Наук з Безпеки (EUROPEAN ASSOCIATION for SECURITY – EAS) діє в Європі, штаб-квартира знаходиться в місті Кракові (Польща). Метою Асоціації є запровадження освітніх проектів та здійснення наукових досліджень з безпеки життєдіяльності у різних галузях. Товариство реалізує свої цілі через: освітню діяльність, консультаційну діяльність, популяризаторську діяльність, видавничу діяльність, організацію наукових конференцій, навчання, організацію зустрічей і дискусій, обмін інформацією тощо. До складу Європейської Асоціації наук з Безпеки входять близько 500 членів з 24 країн, в тому числі 40 закладів.

Наукову раду Європейської Асоціації наук з Безпеки очолює доктор наук, професор, завідувач кафедри інженерії безпеки Інституту технічних наук Педагогічного університету у Кракові, іноземний член Національної академії педагогічних наук України, почесний професор кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології нашого університету Лешек Ф. Коженьовські. Співголовою Наукової ради є завідувач кафедри медико-біологічних наук і валеології УГСП, доктор історичних наук, професор Надія Коцур, а секретарем – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти УГСП Любов Лохвицька.

Поза переліченими наразі персональними  членами Асоціації є ректор, доктор історичних наук, професор Віталій Коцур, кандидат політичних наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування Леся Коцур, кандидат педагогічних наук, завідувач відділу аспірантури та докторантури, кандидат педагогічних наук, професор кафедри педагогіки Антоніна Розсоха, кандидати історичних наук, доценти кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології Лідія Товкун й Катерина Варивода та інші викладачі нашого ЗВО.

Ми щиро дякуємо нашим друзям за увагу, власноруч виготовлені смаколики і всебічну допомогу, яку надають польські колеги. Щасливого і мирного року, нових перспектив і плідної співпраці!

 

Пресцентр кафедр психології і педагогіки дошкільної освіти та медико-біологічних дисциплін і валеології

Перейти до вмісту