УГСП відвідав директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук: про що домовились

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП відвідав директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук: про що домовились

12 січня 2023 року у рамках багаторічної співпраці Університету Григорія Сковороди в Переяславі із Центром розвитку підприємництва Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості з робочим візитом до закладу завітали директор Київського обласного центру зайнятості  Денис Дармостук  та його заступниця Світлана Шаповал

У ході робочої наради за участі керівництва університету було обговорено проблеми працевлаштування молоді на ринку праці та напрями підвищення її конкурентоспроможності в сучасних умовах, домовлено та узгоджено співпрацю у сфері працевлаштування та профорієнтаційної роботи з метою підвищення ефективної взаємодії та взаємозв’язку ринку праці та освітніх послуг, досягнуто домовленостей щодо можливостей, які Київська обласна служба зайнятості надає особам через інструмент освітніх ваучерів для підтримки їх конкурентноспроможності на ринку праці.

Пан Денис наголосив, що  ваучери видаються одноразово: особам віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років; особам звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби); внутрішньо-переміщеним особам працездатного віку за відсутності підходящої роботи; особам, стосовно яких згідно з Законом України «Про соціальний і правовий захист осіб…» встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення. На підставі ваучера здійснюється підвищення кваліфікації за професіями та  спеціальностями  згідно з наказом Міністерства соціальної політики України від 25.06.2015 №661.

Відповідно до переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер для навчання у нашому закладі є: Професійна освіта (за спеціалізаціями), Психологія, Середня освіта (за предметними спеціальностями), Соціальна робота.

У свою чергу ректор УГСП Віталій Коцур наголосив на важливості подальшого розвитку співпраці між Київським обласним центром зайнятості  та університетом. Наразі досягнуто значних успіхів у напрямку взаємодії з Центром розвитку підприємництва Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості та укладено відповідні угоди. У подальшому планується підписання Меморандуму з Київським обласним центром зайнятості. Перспективними напрямами вбачаються проведення спільних навчальних та наукових заходів; проведення спільних конференцій та семінарів за узгодженою тематикою; виконання спільної просвітницької роботи щодо можливості працевлаштування на вакантних посадах; проведення відкритих лекцій, семінарів, симпозіумів, навчальних поїздок, консультацій та інших заходів, що проводитимуться на взаємних підставах; залучення клієнтів центру зайнятості до курсів підвищення кваліфікації та популяризація механізму освітніх ваучерів.

Вдячні партнерам за плідну зустріч у цьому новоріччі, яка доводить що освіта та професійна підготовка є фундаментом людського розвитку і прогресу суспільства, є гарантом індивідуального розвитку та виховують інтелектуальний, духовний та виробничий потенціал суспільства.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту