«Освіта – серед пріоритетів державного бюджету на 2023 рік» – прем’єр Шмигаль

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > «Освіта – серед пріоритетів державного бюджету на 2023 рік» – прем’єр Шмигаль

Кабінет Міністрів України затвердив та передав до Верховної Ради оновлений бюджет на 2023 рік, у якому видатки на освітню сферу є одним з ключових пріоритетів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 1 листопада, розповідає пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі з посиланням на «Освіта.ua».

«Це буде бюджет для перемоги, адже більше 1 трлн грн буде направлено на армію та безпеку країни. Інші ключові видатки – це пенсії, медицина та освіта», – зазначив Шмигаль.

Водночас він зауважив, що бюджет-2023 матиме безпрецедентний дефіцит – 38 млрд доларів, тож уряд працює одразу над трьома напрямками для фінансування дефіциту бюджету: програми зі США, Європейським Союзом та МВФ.

«Ми можемо заробляти лише 50 копійок із кожної гривні, яку необхідно витрачати на першочергові потреби українців. Решта – це внутрішні запозичення та зовнішня допомога наших союзників. Кошти бюджету переважно йдуть на армію та забезпечення соціальних виплат», – відзначив прем’єр-міністр.

Наразі ведуться перемовини з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн щодо програми макрофінансової допомоги на 18 млрд євро. Аналогічні суми планується залучити від програм зі США та МВФ.

За матеріалами «Освіта.ua»

Перейти до вмісту