Відійшов у вічність ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк – слово співчуття Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Співчуття > Відійшов у вічність ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк – слово співчуття Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі з сумом дізнався про те, що сьогодні, 21 жовтня 2022 року, по опівдні, відійшов у вічність ректор Київського університету імені Бориса Грінченка, добрий друг сковородинівської альма-матер, доктор філософських наук, професор, академік Віктор Огнев’юк. Його серце перестало битися на 64-му році життя.

Огнев’юк незмінно очолював колектив КУБГ з 2007 року. Під його керівництвом в КУБГ зросла кількість студентів, збільшилася кількість спеціальностей, заклад став активним учасником міжнародних проєктів. За період його ректорства грінченківський та сковородинівський колективи зміцнили свої відносини, втілили багато проєктів та задумів, зокрема за лінією Наукових товариств студентів, аспірантів та молодих вчених обох університетів.

Віктор Олександрович не на словах а на ділі покращував українську освіту, поліпшував престиж української мови. Був активним учасником Революції гідності, а в 2022 році під час повномасштабного вторгнення навесні вступив в тероборону, захищаючи свій дім.

«Україна – у цьому слові для мене все» – любив повторювати ректор грінченківців улюблену фразу патрона університету.

«Окрім боротьби за Україну – визначаю своїм пріоритетом благодійну діяльність. Серед завдань – відбудова України, відновлення її історичних пам’яток зруйнованих університетів, шкіл, дитячих садків, музеїв та допомога тим, хто втратив свої оселі. А ще реформа вищої освіти…. Служити людині, громаді і суспільству – це гасло мого університету, а значить моє», – лише нещодавно писав він у своєму Facebook. Ще вчора ректор КУБГ був на роботі, а нині його не стало…

Університет Григорія Сковороди в Переяславі щиро співчуває втраті, висловлює слова підтримки рідним та близьким, колегам покійного. Світ втратив унікального вченого, освіта та наука – видатного менеджера та ефективного керівника. Вічна та світла пам’ять.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту