Сковородинівці долучилися до всеукраїнського проєкту «Діалоги перемоги»: говорили про те, як молодь відновлюватиме країну після війни

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сковородинівці долучилися до всеукраїнського проєкту «Діалоги перемоги»: говорили про те, як молодь відновлюватиме країну після війни

На початку вересня в Україні стартувала вже друга серія зустрічей під назвою «Діалоги перемоги», що ставлять на меті обговорення молоддю її участі у повоєнній відбудові країни, захисті та збереженні молодіжної політики та інфраструктури тощо. Проєкт втілює ГО «Молодіжна платформа» за сприяння ПРООН, підтримки Міністерства молоді та спорту України та за фінансової підтримки Європейського Союзу й Міністерства закордонних справ Данії.

Звісно ж, активні сковородинівці, небайдужа переяславська молодь не могла залишитись осторонь такого важливого формату, а відтак 2 вересня 2022 року за співініціативою Молодіжної ради Переяславської громади, за участі представників Студентської ради, Наукового товариства університету та активних молодих переяславців така зустріч відбулася на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі, в конференц-залі імені Василя Сухомлинського.

Протягом близько шести годин молодь працювала з фасилітаторкою проєкту, молодіжною лідеркою Київщини Діаною Прідьмою у чотирьох блоках роботи – на першому кожен з присутніх порефлексував на тему, що найперше зробить після перемоги. На другому учасникам запропонували прописати свої спостереження і думки стосовно залученості молодих людей до процесів у державі, активізму та молодіжної політики загалом. Третій етап мав назву «Світове кафе» – учасники поділилися в групи за порами року в які народилися, та рефлексували над проєктами місцевого, регіонального, загальнонаціонального та міжнародного значення, які хотіли б розширити чи впровадити після перемоги. Рухаючись за часовою стрілкою, коли кожна група могла внести свої думки до кожного з аркушів, на яких прописувалися ідеї, командам вдалося сформувати три чотири повноцінні дорожні карти розвитку молодіжної політики в Україні після перемоги.

Серед учасників зустрічі, в рамках робочого візиту до Переяслава, були й заступник голови Київської обласної державної адміністрації, радник Віце-прем’єр-міністра України – Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, Віталій Власюк, голова правління Інтернет асоціації України, експерт з питань кібербезпеки, телекомунікацій, ІТ-технологій та інформаційної безпеки, народний депутат України 9-го скликання Олександр Федієнко й керівник Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації Сергій Тимофєєв. Навіть повітряна тривога не завадила роботі – по факту звучання сирени, як учасники так і політики швиденько перейшли в укриття, де продовжили свою роботу.

Наостанок відбувся чи не найважливіший етап роботи – кожен учасник пропонував свої власні проєкти та презентував їх колегам. Розліт тем був широким – кожен з промовців презентував пропозиції спортивної, екологічної, культурної, інфраструктурної, інклюзивної чи інших тематик. Після презентації кожну пропозицію розмістили на «Парковку ідей», де, шляхом відкритого рейтингового голосування, обрали три ідеї, які розбирали протягом наступної години вже командної роботи.

«Усі ініціативи розроблені у межах проведення діалогів занотували, згодом їх буде візуалізовано, а найкращі з них, за підтримки усіх небайдужих переяславців, влади міста та команди університету буде реалізовано. Я дякую ГО «Молодіжна платформа» за довіру і підтримку, Діані Прідьмі за невимушену й продуктивну атмосферу, яку вона створила як фасилітаторка заходу, і усім хто долучився до зустрічі» – підсумовує голова Молодіжної ради громади Анна Сахно.

Більш ніж впевнені, що сковородинівська молодь зможе реалізувати свої молодіжні проєкти і наповнювати наш простір життям і активностями. Успіхів їм у цьому!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту