«Ванькам»: сковородинівська виконавиця Анастасія Петрова презентувала перший авторський сингл – його вже можна почути на стрімінгових платформах

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Ванькам»: сковородинівська виконавиця Анастасія Петрова презентувала перший авторський сингл – його вже можна почути на стрімінгових платформах

Українська виконавиця BANDERKA (новий сценічний псевдонім виконавиці, фахівчині соціально-гуманітарного відділу університету Анастасії Петрової – прим.авт.) представляє свій знаковий трек, який ознаменує початок її незалежної вокальної кар’єри.

Пісня «Ванькам» присвячується захисникам України і покликана підіймати їх бойовий дух. Вона для всіх хто любить Україну і не любить «русню». Водночас виконавиця хоче аби композицію почули й «на росії» і буде рада, якщо від неї там «запалає». Пісня звучить у цікавій і властивій BANDER-ці стилістиці – поп-денс.

Новий трек ознаменований синергією творчих переяславців, адже спершу за роботу взялися місцеві діджеї, проте остаточно довів «до ладу» трек фахівець соціально-гуманітарного відділу університету, талановитий звукорежисер та аранжувальник Марк Мельник.

«Коли ми прокинулися 24 лютого усі ми, так чи інакше, стали «бандерівцями» – за легендою нас же прийшли денацифікувати. Звідси історія нового псевдоніму. Як і всі від початку цієї війни я була сповнена емоціями. Не знала куди їх подіти – була купа думок, якихось фраз які не давали мені спокою доти, поки я не почала їх нотувати. За основу взято сучасну інтерпретацію моєї улюбленої народної пісні «Ой, не ходи Грицю, з моїми словами». Трохи клопотів додало оформлення авторських прав на композицію, робота з майбутнім дистриб’ютором. Пісню вже чули мої знайомі хлопці-військові. Кажуть, що вона додає їм наснаги і підіймає дух, особливо коли вони вирушають на бойові завдання», – ділиться Анастасія та додає, що наразі пробує розкрутити композицію популярним нині способом – через TikTok. Зізнається, що не має продюсера, а відтак, поки, не все вдається. Вірить у силу поширень, планує запропонувати сингл радіостанціям.

Прем’єра пісні задає відлік до появи кліпу. Його виконавиця планує відзняти вже найближчим часом у співпраці з відеографами Олександром Артюхом та Олегом Чемерисом – творцями інтернет-каналу ProSlav. Нині тривають останні приготування до зйомок – утверджується сценарій, готуються декорації, підшуковують головних героїв. Поки можна сказати, що він буде неординарним.

Пісню вже можна почути на усіх найпопулярніших стрімінгових платформах: 

Нагадаємо, що наразі спільно з відомою далеко за межами Переяслава волонтеркою Інною Марченко та волонтером, працівником університету Максимом Левченком Анастасія продовжує збір коштів на придбання кількох планшетів та найнеобхідніших речей для наших захисників. Як допомогти ми розповідали тут.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту