Докторка філософії Людмила Мельниченко отримала довгоочікуваний диплом – зичимо наснаги для підкорення нових вершин

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Докторка філософії Людмила Мельниченко отримала довгоочікуваний диплом – зичимо наснаги для підкорення нових вершин

На завершення робочого тижня маємо гарну новину – раді привітати Людмилу Мельниченко з отриманням довгоочікуваного диплому доктора філософії (PhD), за спеціальністю 011 «Освітні, педагогічні науки».

Нагадаємо, що дисертацію пані Людмили на тему «Формування дослідницьких умінь майбутніх учителів початкової школи засобами STEM-технологій» було прийнято до захисту спеціалізованою разовою Вченою радою 17 лютого 2022 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського.

Науковим керівником роботи виступила Наталія Вікторівна Ігнатенко, кандидат педагогічних наук, професор, декан факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

«Реформування освіти на сучасному етапі її розвитку зумовлює необхідність у вдосконаленні професійної підготовки майбутніх учителів початкової школи, зокрема процесу формування дослідницьких умінь засобами STEM-технологій.

У дисертації вивчено теоретичні основи формування дослідницьких умінь майбутніх учителів початкової школи засобами STEM-технологій, обґрунтовано його структурно-функціональну модель і педагогічні умови, оптимізовано формування дослідницьких умінь майбутніх учителів початкової школи засобами STEM-технологій», – йдеться в анотації до дисертації.

Матеріали цього дослідження можуть використовуватися для організації дослідницької діяльності студентів в навчальний і позанавчальний час, підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, розвитку їхніх дослідницьких умінь в контексті Нової української школи, проведення і демонстрації досліджень в освітньому процесі початкової школи, зокрема під час викладання мовно-літературної, природничої, математичної освітніх галузей.

У ході захисту наукова спільнота високо оцінила актуальність дисертаційної роботи та її важливе теоретичне і практичне значення в умовах розвитку сучасної системи освіти в Україні.

Щиро вітаємо Людмилу Ігорівну з цією важливою подією. Зичимо Вам невичерпної енергії, натхнення до праці, втілення планів і задумів! Нехай оптимізм, віра та надія й надалі допомагають Вам досягти високих цілей у науково-педагогічній діяльності.

Інформацію надано відділом аспірантури та докторантури

Перейти до вмісту