Сковородинівські волонтери отримали відзнаки з рук ректора та виконали гімн України з нагоди Дня вдячності волонтерам

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Сковородинівські волонтери отримали відзнаки з рук ректора та виконали гімн України з нагоди Дня вдячності волонтерам

Щороку у світі 20 квітня відзначають День вдячності волонтерам. Цього дня людство висловлює вдячність усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість.

Нікому не в новину, що українські волонтери можуть все, що завгодно. Інколи здається, що їм вдається знайти і доставити неможливе. Нині волонтери – це мобільна резервна армія України, яка підтримує усіх захисників нашої Батьківщини, допомагає внутрішньо переміщеним особам та робить все можливе і, подекуди, навіть неможливе, аби наблизити перемогу.

Волонтерський корпус Університету Григорія Сковороди в Переяславі розпочав свою діяльність у 2014 році на базі соціально-гуманітарного відділу та Студентської ради університету. До його активу входять викладачі, співробітники, студенти, члени ОСС університету та активні мешканці Переяславської громади. Корпус допомагає біженцям (одягом, харчуванням, засобами гігієни та їх тимчасовим розселенням); нужденним і самотнім мешканцям Переяславської громади та прилеглих населених пунктів й надає психологічну підтримку. В умовах нової фази війни він допомагає підрозділам Збройних Сил України, Національної Гвардії України, прикордонних військ, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, територіальної оборони, самооборони та добровольчих формувань.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі пишається своїм волонтерським корпусом та висловлює величезну подяку усім волонтерам, які, знайшовши у собі силу, відвагу та доброту, майже цілодобово здійснювати добрі та дуже важливі, для цих часів, справи. По опівдні ректор нашого університету, доктор історичних наук, доцент Віталій Коцур, який теж є волонтером, особисто зібрав наших заклопотаних волонтерів у їх штабі, аби особисто привітати і подякувати кожному хто в цю хвилину був в закладі, передати вітання тим хто у цей момент був на волонтерському виїзді чи десь у справах – викладачам, співробітникам, студентам та випускникам університету, а також друзям закладу за їхню плідну працю – що говорити про кількість неймовірних людей, якщо церемонія нагородження продовжувалася близько 20 хвилин.

Серед півсотні нагороджених супергероїв університету: Андрій Іващенко, Вікторія Власюк, Лариса Бутович, Денис Мірошниченко, Вячеслав Різник, Алла Зленко, Василь Якуба, Олег Хищенко, Артем та Ярослав Щоголєви, Владислав Міранович, Вадим Домарецький, Іван Рябчук, Ганна Ляч, Наталія Савченко, Юлія Пищик, Анастасія Петрова, Юрій Хмельницький, Олена Усик, Людмила Ісак, Ярослав Ярощук, Олександра Мірошніченко, Олексій Бєлуха, Максим Власюк, Марк Мельник, Алевтина Опольська, Алла Дереча, Інна Мисан, Микола Орнацький, Денис Мартиненко, Володимир Степаненко, Андрій та Сергій Вовкодави, Максим Левченко, Валентина Касьян, Григорій Ярема, Аліна Римар, Яна Поліч, Олександр Пасічник, Наталія та Андрій Руденко та інші.

Гарним подарунком у цей день волонтерський корпус закладу відзначила 43-тя окрема артилерійська бригада імені Тараса Трясила – передали подяку, плакетку і фото з бойових буднів, які неодмінно прикрасять гарне місце в університеті. Поза тим, волонтери отримали й таємний сюрприз від досвідчених військових лікарів – родини Святенків.

Отримавши нагороди та невеличкі дарунки численна армія сковородинівських волонтерів втілила дуже щемливий і приємний флешмоб – спільно виконала гімн нашої Батьківщини:

Дякуємо, що ви є, наші волонтери! Цінуємо вас за ваше надійне плече, вчасно простягнуту  руку допомоги, за ваше небайдуже до загальних проблем серце і велику душу. Нехай вам вистачає сил і натхнення робити добро, яке неодмінно повернеться до вас сторицею!

Нагадаємо, що нещодавно наш сайт публікував розгорнутий матеріал про роботу сковородинівських суперменів волонтерської справи!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту