Весілля під час війни: історія кохання та одруження здобувачів-захисників Ярослава і Діани Редзюків

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Весілля під час війни: історія кохання та одруження здобувачів-захисників Ярослава і Діани Редзюків

За час війни в Україні зареєстровано чимало нових шлюбів. Вдвічі приємніше, що серед пар, які взяли шлюб, є і пари здобувачів нашого університету, які нині боронять країну. Приміром, 14 квітня 2022 року, у 50-тий день війни, двоє здобувачів магістратури спеціальності «Публічне управління та адміністрування»: військовослужбовець Державної прикордонної служби України Ярослав Редзюк та співробітниця ДПСУ Діана Самар стали на весільний рушничок та поєднали свої серця. Радісна та вікопомна подія відбулася в смт. Рокитне на Київщині.

Пресслужба університету поспілкувалася з парою сковородинівців та вивідала у неї подробиці знайомства, освідчення, весілля та планів на прийдешнє подружнє життя Ярослава та Діани. Хай ця тепла історія вселить у вас оптимізм та налаштує на позив у ці непрості часи.

«У нас цікава історія знайомства – усе почалося в соціальній мережі «ВКонтакті» 23 лютого 2015 року. Їй було 15 років, а мені 19. Я на той час навчався на ІІ курсі тодішнього історичного факультету нашого університету, а вона – у школі міста Біла Церква. У село Житні Гори, звідки я, вона приїздила з батьками на дачу», – починає розповідь Ярослав.

«Усе почалося з того, що він кинув заявку на дружбу, я додала і поцікавилася чи ми знайомі. Такі вже реалії знайомств ХХІ століття. Потім тривалий час спілкувалися у мережі. Якось на вихідних, так склалося, що ми обоє були в Житніх Горах і домовилися про зустріч. Зустріч, про яку я геть забула. Зустрілися біля школи, я була з подружками, але попри це вирішили пройтися», – продовжує Діана.

«Після того як ми прогулялися, я запропонував провести її додому, але вона мене відмовляла, казала, що не треба цього робити, але я не послухав. Пригадую, що вона була сором’язлива – навіть боялася мені в очі дивитися. Після цієї зустрічі ми й далі спілкувалися, час від часу виходили на якісь прогулянки. За якийсь час я запропонував їй бути разом, а вона погодилася. Відтоді ми разом вже 6 років», – додає Ярослав.

«26 вересня 2020 року він зробив мені пропозицію. Мабуть, відчув, що я його людина і він би хотів пов’язати зі мною своє життя. Пропозиція ця, зізнаюсь, була для мене неочікуваною – я була в певному шоковому стані, проте відповіла «так». Обох переповнювали емоції», – пригадує здобувачка той самий момент освідчення.

Коли Діана влаштувалася працювати у військову частину, вони з Ярославом почали жити разом. Коли почалася війна, стали в рази менше бачитися. Проте щойно випадала змога зустрітися, Діана приїздила до Ярослава. Він зізнається, що бачив страх і переживання в очах коханої за його життя в час, коли питань було більше аніж відповідей.

«Постійно говорить мені, що я маю бути сильним, що нам є заради чого жити і вона не уявляє життя, якщо не буде мене. З одного боку, це якісь прості слова, але ж який глибинний сенс, яка підтримка і сила в них закладена», – зізнається Ярослав Редзюк.

Врешті, попри війну, пара вирішила узаконити свої відносини. Разом обрала датою одруження 14 квітня 2022 року. Вона дивовижним чином співпала з 50 днем протистояння України ворожим військам. Молодята переконані, що цей момент закарбується у їх пам’яті назавжди, і що про цей день вони неодмінно розповідатимуть своїм дітям та онукам. Зізнаються, здивувало те, що коли пара фотографувалася після церемонії одруження до неї підходили прості перехожі і від щирого серця вітали їх з цим важливим кроком у житті.

«Це дуже приємно та неочікувано», – каже пара. «Просто це Україна – тут інакше й бути не може», – з хитрістю відповідаємо їм ми.

«Після війни ми обов’язково підемо в церкву й узаконимо наш шлюб перед Богом. Потім відгуляємо з близькими наше весілля та поїдемо відпочивати й радіти кожній хвилині нашого життя. Почуття з роками лишень загартовуються і стають немов сталь. Ми є справжньою підтримкою та надійним захистом один для одного», – ділиться пара наостанок.

Війна – не перешкода почуттям з вірою у перемогу. Відтак, бажаємо тим, хто наважився на цей важливий крок в умовах війни, здоров’я, достатку, довгого і щасливого життя  у вільній та мирній Україні!

 

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, колектив факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій зичить новоствореній сім’ї Редзюків світлого, щасливого, безтурботного і мирного майбутнього.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту