«Поляки роблять все, щоб ми відчували себе як вдома»: студентки УГСП поділилися враженнями від навчання в Польщі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Поляки роблять все, щоб ми відчували себе як вдома»: студентки УГСП поділилися враженнями від навчання в Польщі

Навіть в умовах повномасштабного вторгнення російських військ на територію України Університет Григорія Сковороди в Переяславі продовжує працювати у всіх можливих напрямах, зокрема, й за програмами міжнародної академічної мобільності.

Так, завдяки співпраці між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та Університетом імені Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща), чи не всі студенти УГСП мають можливість провести навчальний семестр або рік, навчаючись в одному із кращих університетів Польщі. Студентки, які взяли участь у програмі цього семестру, надіслали нам свої відгуки аби поділитися досвідом і враженнями.

Студентка факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Анастасія Жеребецька розповідає:

«Програма студентської мобільності – дуже приваблива пропозиція, адже процес навчання новий, цікавий, добре організований, але дещо відрізняється від звичної моделі, яка використовується в нашому університеті. Нам проводять лише лекції, практичних занять немає. Більше того, під час лекцій ми багато спілкуємося з професорами й порівнюємо отримані знання з власним досвідом чи українською системою освіти. На навчанні присутні студенти з багатьох країн: Греції, Італії, Іспанії, Франції, Туреччини, США, Ірландії, Норвегії, Казахстану тощо. Ми постійно працюємо разом, створюємо спільні проєкти чи проводимо дозвілля.

Якщо говорити про підтримку українців в такий складний для нашої країни час, ми бачимо величезну солідарність від поляків. По-перше, вони постійно запитують, що ми відчуваємо, чи потрібна нам якась допомога – моральна або матеріальна тощо. По-друге, нам зробили знижку на оплату гуртожитку за інші місяці. Крім того, є фахівці, які надають українцям психологічну допомогу. Українські прапори й символіку можна побачити всюди. Поляки роблять все, щоб ми відчували себе як вдома».

Студентка факультету української та іноземної філології Марія Караван також поділилася своїми враженнями:

«Повністю підтримую слова Анастасії, нам дуже подобається навчатись в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані. Завантаженість не надмірна, ми маємо час займатись спортом, адже в нас є вільний доступ до усіх об’єктів на території кампусу – басейн, спортзали, оснащені на найвищому рівні. Усі викладачі розуміючі і дуже добрі до нас.

Також ми захоплюємось містом. Познань має добре розвинуту інфраструктуру, архітектура міста вражає, люди привітні й завжди добрі до всіх. Хотілось би всім побажати наважитись й долучатись до участі в таких програмах, адже це безцінний досвід, надзвичайно позитивні враження і можливість дізнатись щось нове для свого особистісного розвитку. Ми дуже вдячні Оксані Ковтун, проректорці з міжнародних зв’язків і проєктної діяльності, та команді відділу міжнародних зв’язків і проєктної діяльності, які дали нам таку можливість й допомогли підготуватись до участі в програмі».

Нагадаємо, що академічна мобільність – це можливість студентів навчатися, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншому закладі вищої освіти (науковій установі) на території України чи поза її межами.

Хочемо висловити щиру вдячність адміністрації Університету імені Адама Міцкевича в Познані за надану чудову можливість для наших студентів побачити нові підходи у викладанні й самовдосконалитись!

А тим абітурієнтам, які наразі обирають заклад для навчання і натрапили на цей матеріал, нагадаємо, що в нашому закладі вищої освіти, окрім, власне, навчання, є безліч можливостей щодо участі в міжнародних програмах і проєктах – вступите до нас і не помилитесь.

Інформацію надано відділом міжнародних зв’язків і проєктної діяльності

Перейти до вмісту