Ректор університету долучився до V Молитовного сніданку Переяславщини

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор університету долучився до V Молитовного сніданку Переяславщини

Понад як у 180 країнах світу вже кілька десятків років має місце добра традиція – проведення Національних молитовних сніданків. Сьогодні, 22 лютого, він вп’яте відбувся у Переяславській громаді та знову послугував місцем для духовного єднання і порозуміння суспільних лідерів різних конфесій – представників влади громади, представники усіх церковних конфесій Переяслава та громадських організацій, депутатів, Почесних жителів громади, керівників підприємств, установ, організацій громади, голів сусідніх територіальних громад та підприємців. Серед інших до нього долучився й ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, доцент Віталій Коцур – він зачитав «Молитву про поранених та сім’ї загиблих у війні».

«Ми хочемо жити в комфортній країні, хочемо пишатися нашою державою, прагнемо, щоб вона стала найкращою у світі, мріємо про мирне небо. Сьогодні тут, наша спільна молитва у духовній єдності, особливо сильна, особливо необхідна. Ми просимо Божого Благословіння, щоб кожна справа вінчалась успіхом для розвитку нашої Батьківщини. Нехай Бог благословить Україну, нашу благодатну Переяславську землю та кожну родину» – резюмував загальну думку зібрання міський голова Вячеслав Саулко.

За повідомленням сайту Переяславської міської ради, проведення такого духовного заходу стало вже традицією для Переяславщини та об’єднало навколо себе багато різних людей. Під час сніданку депутати, керівники підприємств, установ та організацій та духовенства читали уривки молитов за усі сфери життя, за військових на фронті, за лікарів у лікарнях та за всю Україну. Говорили про об’єднання, мир та взаєморозуміння як серед політиків, так і серед народу України.

Серед інших музичні вітання присутнім дарувала фахівчиня соціально-гуманітарного відділу нашого університету Анастасія Петрова.

У ході зустрічі присутні слухали Святе Письмо, спілкувалися та спільно молились за мир в Україні і воїнів, за владу України, за народ України, за мудрість у прийнятті рішення представників органів місцевого самоврядування, реалізацію запланованого тощо. Кожен просив в Бога різне, але всі одностайно – миру Україні та мудрості всім тим, хто приймає рішення. Також не оминули увагою нинішню епідеміологічну ситуацію.

Молитовний сніданок Переяславщини закінчився молитвою «Отче наш», яку разом з учасниками заходу прочитав протоієрей Іван Будняк, настоятель Свято-Володимирського  храму та побажав усім присутнім вірити у добро і завжди робити добро. Наприкінці зустрічі присутні спільно виконали Гімн України.

Молитовні сніданки об’єднують силою молитви людей різних національностей, релігій та політичних орієнтацій. Вона нагадує нам: «Те, що об’єднує нас, значно більше того, що нас розділяє».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту