«Усі, як один чоловік, станьте плечем до плеча на оборону рідного краю від ворогів наших» – вітаємо з Днем Соборності України

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > «Усі, як один чоловік, станьте плечем до плеча на оборону рідного краю від ворогів наших» – вітаємо з Днем Соборності України

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка», – пролунало над тисячами українців, що 22 січня 1919 року зібралися у центрі столиці для відзначення річниці проголошення незалежної Української Народної Республіки. А вже сьогодні день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки – це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити. Давайте ж ніколи, попри усі негаразди, не будемо про це забувати.

Дорога українська родино, сковородинівці!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Соборності України! Щиро бажаємо усім серцем любити свою країну, пишатися своєю історією та своїм народом. Зичимо вірних цілей та високих прагнень, одного чистого і мирного неба на всіх.

Пам’ятайте, що соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе. Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею, маємо підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків, підтвердити їх сподівання і стати гордістю для наших нащадків.

Щиро віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Нехай цей урочистий день утвердить нас у єдності та патріотизмі, додасть кожному наснаги працювати задля блага нашої країни та добробуту наших людей.

Міцного здоров’я, миру та злагоди кожній родині!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту