Стало відомо, коли здобувачі УГСП повернуться до навчання: ключові дати ІІ семестру 2021-2022 навчального року

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Стало відомо, коли здобувачі УГСП повернуться до навчання: ключові дати ІІ семестру 2021-2022 навчального року

З метою забезпечення організованого початку та проведення навчального процесу у ІІ семестрі 2021-2022 навчального року по університету видано відповідний наказ, який регламентує графік навчального процесу для здобувачів вищої освіти денної та заочної форми навчання. Переповідаємо усі важливі дати без «канцеляризмів» – доступною і зрозумілою, молоді, мовою.

Ну, коли там в Переяслав? Символічно, що початок другого семестру припав на День святого Валентина – понеділок, 14 лютого. Ви ж не забули, що ми дуже любимо вас?

Надалі протягом двох тижнів, до п’ятниці – 25 лютого, відбуватиметься начитка лекційних курсів для здобувачів освітніх рівнів бакалавр I-IV курсів та магістр І року навчання. З понеділка, 28 лютого відбуватиметься теоретичне і практичне навчання здобувачів І-ІІІ курсів освітнього рівня бакалавр та І року навчання здобувачів освітнього рівня «магістр».

Майбутні випускники бакалаври матимуть теоретичне і практичне навчання до 7 травня 2022 року.

Ок, коли буде розклад? Розклади занять «сови з Гогвортсу» обіцяють принести не пізніше 7 лютого 2022 року – у крайньому разі, коли вони будуть готові, їх неодмінно розмістять на дошках оголошень біля деканатів і розмістять на нашому сайті.

А що якщо знову карантин? Сплюньте і постукайте – ми вже забули які ви на вигляд тому дуже розраховуємо побачити вас наживо, а не через екрани девайсів. Підготували багато цікавого навчального й позанавчального. А втім, якщо ми матимемо продовження чи введення нових протиепідемічних та карантинних обмежень у регіонах на рівні держави то усі особливості організації освітнього процесу у другому семестрі 2021-2022 навчальному році будуть визначені окремим наказом, який оприлюднять на цьому сайті. У разі чого, усі викладачі і співробітники повністю щеплені від ковіду і, особливо, поганого настрою – давайте почнемо в УГСП «епідемію позитиву» і не дратуватимемо одне одного. Ви ж не проти, сковорідненькі?

Коли сесія? Підсумковий тестовий контроль з теоретичного модуля навчальних дисциплін і виконання модуля самостійної роботи студента (СРС) здобувачами І-ІІІ курсів освітнього рівня бакалавр та І року навчання здобувачів освітнього рівня магістр планується на період з 1 до 18 червня 2022 року. Себто перші 18-ть днів літньої спеки і солодкий момент завершення навчального року неодмінно проведемо і зустрінемо разом!

Більше пощастило четвертокурсникам, адже сесія та здача самостійних робіт у них запланована дещо раніше – з 10 до 25 травня 2022 року. Проте з 1 по 18 червня 2022 року у них теж буде чимало клопотів – вони складатимуть державну підсумкову атестацію. Про конкретні дати «останньої битви» за диплом неодмінно сповістять деканати, коли підготують відповідні розклади.

Коли ліквідація? Ліквідувати академічну заборгованість, у разі її наявності, І-ІІІ курсам і магістрам-першорічникам можна буде протягом 10 днів – з 20 до 30 червня за розкладами деканатів. Якщо не встигнете, то увійти в новий навчальний семестр можна буде без боргів закривши їх 29-31 серпня 2022 року за тими ж розкладами деканатів. Але ж чи варто літувати знаючи, що ти комусь і щось винен?

«Золотий люфт» для ліквідації академічної заборгованості у четвертокурсників буде з 23 по 31 травня 2022 року. Але закрити все варто, бо інакше вас не допустять до останнього етапу «Гри в бакалавра» – державної підсумкової атестації.

А може просто віддасте мені мій диплом?! Віддамо, і навіть вже готові сказати коли це буде. Після п’яти робочих днів, 20-25 червня 2022 року, які підуть на виготовлення документів про вищу освіту для здобувачів освітнього рівня бакалавр (сил вам, любі диспетчерки деканатів і лаборантки кафедр – прим.авт.), ви отримаєте сповіщення про те, що ваш документ про вищу освіту прибув до п̶о̶ш̶т̶о… деканату. Простіше кажучи, вас запросять на вручення – воно відбудеться 29 або 30 червня 2022 року.

Якщо ж ви навчаєтеся на І-ІІІ курсі то, відповідаючи на виділене питання, поспішаємо повідомити, що у вас лишилося ще кілька рівнів до завершення гри в «Джуманджі».

«Терпи – терпець тебе шліфує. Сталить твій дух. Тож і терпи!» © Василь Стус

Стоп! А що з заочниками? А от здобувачам вищої освіти заочної форми навчання встановлено наступний графік навчального процесу у ІІ семестрі 2021-2022 навчального року:

лютий-червень 2022 р. – організація та проведення (теоретичного та практичного навчання, робота в модульного середовищі, виконання завдань теоретичного модуля навчальних дисциплін (тестування) ліквідація академічної заборгованості (І-ІІ етапи) для здобувачів І-ІІІ курсів освітнього рівня бакалавр та І року навчання освітнього рівня магістр за графіками факультетів;

лютий-квітень 2022 р. – організація та проведення теоретичного та практичного навчання, робота в модульному середовищі, виконання завдань теоретичного модуля навчальних дисциплін (тестування), ліквідації академічної заборгованості теоретичного модуля навчальних дисциплін (І-ІІ етап) для здобувачів IV курсів освітнього рівня бакалавр за розкладами факультетів а також ліквідація академічної заборгованості з практичного модуля навчальних дисциплін останні три дні сесії за другий семестр (І етап) для здобувачів І-ІІІ курсів та І року навчання магістрів та І-ІІ етап для здобувачів IV курсу. Раптом не встигнете, то ІІ етап ліквідації академічної заборгованості з практичного модуля навчальних дисциплін І-ІІІ курсів та І року навчання відбудеться 29-31 серпня 2022 року.

25.04.2022 р. – 14.05.2022 р. – підсумкова атестація здобувачів 4 курсу освітнього рівня бакалавр за розкладами деканатів;

16.05.2022 р. – 11.06.2022 р. – виготовлення документів про вищу освіту здобувачам освітнього рівня бакалавр;

22.06.2022 р. – 24.06.2022 р. – вручення документів про вищу освіту;

30 червня 2022р. – закінчення навчального року для заочників.

Більш точні дати щодо термінів заїздів, роботи в модульному середовищі, термінів виконання завдань теоретичного модуля навчальних дисциплін (тестування) та ліквідації академічної заборгованості з теоретичного модуля деканати обіцяють підготувати до 7 лютого 2022 року

Ну, наче, все. Лишається лише додати, що декани факультетів прислухались до ваших прохань і обіцяють виставляти іспити не раніше ніж вичитається та чи інша дисципліна і не частіше ніж один екзамен на день. Щодо іншого, то тестові бази будуть оновлюватися – розраховувати на «старі шпаргалки» лишені «попередниками», як завжди, не доводиться, але що ж ти вдієш – «таке життя».

P.S: З повним та оригінальним текстом наказу №5 від 05.01.2022р. «Про організацію та структуру освітнього процесу у ІІ семестрі 2021-2022 навчального року» можна ознайомитись тут. Бо, раптом, ми написали не надто зрозуміло.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ PR-технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту