Головне за тиждень: зіркові вітання та онлайн-зустрічі, повернення легендарного радіо та гран-прі на міжнародній виставці

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за тиждень: зіркові вітання та онлайн-зустрічі, повернення легендарного радіо та гран-прі на міжнародній виставці

головне за тиждень

Кожен новий тиждень в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі по-своєму особливий. Зокрема цього тижня сковородинівці, хоч і в різних куточках України, але святкували спільне для усіх здобувачів освіти свято – Міжнародний день студента. А втім це далеко не все, що приніс нам тиждень, який минає. Чим він був ознаменований – читайте у новій публікації нашої постійної суботньої рубрики.

Про підсумки участі у 38-мій Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – 2021»

У середу, 17 листопада, у ході чергового засідання ректорату, проректор з навчально-методичної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник доповів про підсумки участі у 38-мій Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – 2021», яка відбувалася 12-13 листопада 2021 року. Традиційно її організувала Всеукраїнська громадська організація Товариство «Знання» України за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України й Національної академії педагогічних наук України. Зважаючи на умови карантинних обмежень, запроваджених Кабінетом Міністрів України та введення карантину у місті Києві зібрання проходило віртуально, з допомогою новітніх онлайн-технологій.

«Метою виставки була презентація вітчизняних та закордонних навчальних закладів, молодіжних програм, програм обміну студентами та учнями, вивчення досвіду співпраці з європейськими країнами у галузі освіти та працевлаштування молоді, проведення семінарів та круглих столів з питань подальшого розвитку системи освіти, міжнародного співробітництва та впровадження сучасних інноваційних технологій в галузі освіти, ознайомлення майбутніх абітурієнтів з умовами вступу до національних та закордонних навчальних закладів», – відмітив Вячеслав Володимирович.

Практичні кейси Центру інноваційного навчання та трансферу технологій нашого університету з імплементації онлайн інструментів для ефективного впровадження змішаного навчання в закладах вищої освіти було відзначено найвищою нагородою у ході Міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра – 2021», який відбувався 12 листопада 2021 року в Києві. Більше про це знайдете тут.

Про тестовий контроль та стан оплати за надані освітні послуги

Уже геть незабаром розпочнеться зимова студентська сесія. Але спершу сковородинівці повинні пройти модульне тестування, яке для здобувачів невипускових курсів буде відкритим з 22 листопада по 31 грудня 2021 року.

Не можна не відмітити, що усі факультетські деканати університету повноцінно допомагають студентам у здачі сесії і підготовці до державних іспитів. Коли у когось зі здобувачів виникають певні труднощі із входом у модульне середовище, ці проблеми спільними зусиллями оперативно вирішуються.

Наразі в університеті залишається незначна кількість студентів-боржників, проте нині прослідковується тенденція до її зменшення. Стан оплати за надані освітні послуги контролюється деканами факультетів, а також проводяться усі необхідні дії для своєчасної оплати здобувачами освітніх послуг.

Повернення легендарного «Radio Savych»

З нагоди Міжнародного дня студентства силами Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю свою роботу відновило легендарне Radio Savych – улюблена радіостанціях кількох поколінь сковородинівців, які мала чималу популярність серед здобувачів та викладачів Університету на початку 2010-х рр.

За повідомленням ініціаторів, відтепер і назавжди цілодобово на слухачів чекатимуть океани найкращої музики, багато годин цікавих розмов та корисної інформації. Приміром, вже завтра незмінний бренд-войс станції Олександр Молоткін розповість вам про історію Дня Гідності та Свободи у своїй традиційний рубриці цей день в історії. Випуски можна буде почути в ефірі о 10:00, 15:00 та 19:00.

Слухати радіо за постійним покликанням можна в браузері або скачавши мобільний додаток тут: https://radiosavych.listen2myshow.com

Аби слухати радіо через програвач на ноутбуці чи комп’ютері слід завантажити файл за цією адресою: https://bit.ly/3qN9CCf

Марафон вітань від зіркових українців з нагоди Міжнародного дня студента

Також з нагоди Міжнародного дня студента 17 листопада Відділ PR-технологій та зв’язків університету запустив флешмоб зіркових вітань. Ініціативу підтримали письменник та музикант Сергій Жадан з гуртом «Жадан і Собаки», хіп-хоп виконавиця, випускниця університету Альона Савраненко (Alyona Alyona), гурт «Kozak System» майже у повному своєму складі, письменник Макс Кідрук, телеведучий та продюсер Ігор Кондратюк, фронтмен гурту «СКАЙ» Олег Собчук, політолог Микола Давидюк, фронтмен гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк, фронтмен гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, Уповноважений із захисту державної мови, випускник докторантури нашого Університету Тарас Кремінь, гумористи Тарас Стадницький («V.I.P. Тернопіль») та Коля Капішон (Канал Горобина), музикант та блогер Іван Марунич та найфестивальніший ведучий України М’яч Дредбол. Що набажали можна переглянути у всіх соцмережах та на youtube-каналі «Pereiaslav University».

Соломія Вітвіцька стала гостею «Платформи можливостей»: зустріч відбулася в онлайн форматі

У рамках формату «Платформа можливостей», 18 листопада, на платформі Microsoft Teams відбулася змістовна зустріч із українською журналісткою, ведучою «ТСН» та «Вражаючі історії ТСН» на телеканалі «1+1», волонтеркою, мандрівницею Соломією Вітвіцькою.

У ході півторагодинної розмови, Соломія спілкувалася із студентами Університету Григорія Сковороди в Переяславі, розповідала про особисте та професійне, щедро роздавала поради та ділилася власними секретами краси, успіху та позитиву. Крім того, телеведуча чесно й цікаво відповідала на всі запитання.

Слідкуйте за новинами нашого сайту, адже зовсім скоро ми розкажемо про цю зустріч детальніше та навіть покажемо відеозапис зустрічі для тих, хто прогавив цю нагоду.

Університет розпочав онлайн-курс з вивчення англійської мови для студентів, аспірантів та викладачів GDUPT

Відповідно до короткострокової стратегії Україно-Китайського науково-дослідного центру «Belt and road initiative» на 2020-2021 роки, розпочато наступний етап співпраці із КНР. Він полягає у організації Університетом Григорія Сковороди в Переяславі онлайн-курсу з вивчення англійської мови для студентів, аспірантів та викладачів Гуандунським університетом нафтохімічних технологій (GDUPT). Про те, чого досягли у першій половині листопада читайте тут.

Про конференцію трудового колективу університету

У п’ятницю, 19 листопада 2021 року о 13:00 на платформі Microsoft Teams відбулася конференція трудового колективу Університету Григорія Сковороди в Переяславі. На порядку денному стояли питання про обрання виборних представників до складу Вченої ради університету та про порядок висунення делегатів до складу конференції трудового колективу. Очолив засідання кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри цифрових технологій навчання Валерій Хомич.

У ході розгляду першого питання кожен декан оголосив виборних представників до складу Вченої ради університету. Уже в прийдешній понеділок ці представники зберуться оновленим складом та обговорять результати формування складу Вченої ради університету, оберуть голову, заступника та секретаря і затвердять систему ключових показників ефективності в контрактах заступників керівника ЗВО та керівників структурних підрозділів.

Доповідаючи про порядок висунення делегатів до складу конференції трудового колективу Валерій Хомич закцентував увагу присутніх на необхідності обрання 132 делегата. Структурним підрозділам слід визначитися з представниками не пізніше ніж 30 листопада.

Нові надходження в університетській книгозбірні

Нещодавно у Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав», в рамках науково-просвітницького проекту «Краєзнавчі зустрічі», відбулася зустріч з українським краєзнавцем, журналістом, громадським діячем, головним редактором газети «Культура і життя», членом правління Національної спілки краєзнавців України, членом Національної Спілки журналістів України Євгеном Букетом. У ході зустрічі відбулася презентація книг «Семен Неживий – лицар Холодного Яру» та «Коліївщина: право на повстання». Ці ж книги автор подарував університетській книгозбірні.

Київська православна богословська академія передала в дарунок університетській книгозбірні збірник статей. Серед авторів книги – доктор історичних наук, доцент кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін факультету історичної і соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Оксана Висовень.

У ході Х Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання» доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Академії туризму України, директор Інституту туризму, заслужений працівник освіти України, лауреат Премії імені Героя України Михайла Сікорського Володимир Великочий подарував університетській книгозбірні низку нових видань.

У музеї-архіві імені Юрія Бойка-Блохина з’явилися нові книги: «Бібліографічний покажчик Дарини Блохин» та Збірник наукових праць «Політична діяльність професора доктора Юрія Бойка-Блохина & Українці – жертви німецьких концентраційних таборів, остарбайтери, діти війни» за матеріалами ХІІ Міжнародної конференції, присвяченої 110-й річниці від дня народження академіка, професора, доктора Юрія Бойка-Блохина.

У рамках акції для бібліотек українських закладів вищої освіти, від офіційного партнера ВГО Українська бібліотечна асоціація Видавництва VIVAT та Українського Культурного Фонду книгозбірня Університету Григорія Сковороди в Переяславі отримала нову книгу.

Не забувайте, що найсвіжіші звістки та найактуальніші анонси щоденно з’являються на сайті Університету та його сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення цього сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні, а також усі представництва альма-матер у мережі аби завжди і в зручному форматі бути в курсі нових подій та тенденцій. Розпочинайте підготовку до сесії і бережіть себе!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту