Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Підсумки тижня > Головне за тиждень: офіційний ректор, світова чемпіонка та радіодиктант

Карантинний листопад досягає своєї половини і дарує багато новин. Угоди, накази, перемоги, ініціативи – далеко не всі теми, які вирували та обговорювалися за останні сім днів у сковородинівському просторі. На часі згадати та підсумувати найпомітніші та найважливіші з них.

У МОН підписали наказ про призначення Віталія Коцура ректором нашого Університету

У МОН підписали наказ про призначення Віталія Коцура ректором Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Відповідний наказ за №452-к видано Міністерством освіти і науки України 9 листопада 2021 р. Усі деталі призначення зібрали тут.

Радіодиктант національної єдності в Університеті писало понад півсотні осіб

Уже вдвадцять перший раз сьогодні, 9 листопада – у День української писемності та мови українців об’єднав загальнонаціональний «Радіодиктант національної єдності». Як і завжди взяти участь у його написанні могли усі охочі. Уже втретє поспіль Відділ PR-технологій та зв’язків з громадськістю Університету згуртував сковородинівців задля підтримання цієї чудової україновимірної традиції. Зважаючи на дистанційне навчання, захід проводили на платформі Microsoft Teams. Як усе було та як прокоментувала цьогорічний диктант кандидат філологічних наук, доцент кафедри української лінгвістики та методики навчання факультету української та іноземної філології факультету української та іноземної філології Людмила Довбня читайте тут.

Аліна Акобія-Грушина перемогла росіянку та стала чемпіонкою світу із вільної боротьби

Україна з історичним результатом виграла чемпіонат мира з боротьби U-23, спередивши Росію. Українки Анастасія Лавренчук (65 кг) та Анастасія Алієва (72 кг) та магістрантка випускового курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я нашого Університету Аліна Акобія-Грушина (вагова категорія до 57 кг), вибороли «золото» чемпіонату світу з боротьби U-23. Усі деталі щодо того, що віднині Університет має власну чемпіонку світу з вільної боротьби зібрали тут.

Університет в умовах викликів COVID-19: щеплення та відсторонення від роботи

З 08 листопада 2021 р. на період дії карантину, встановленого КМУ, щеплення проти COVID-19 стало обов’язковим для працівників  закладів освіти. Відтак, на підставі наказу МОЗ «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» від 04 жовтня 2021 р. № 2153 та пункту 41-6 Постанови КМУ від 09.12.2020 № 1236  проводився моніторинг наявності документів, які відповідно до чинного законодавства підтверджують наявність профілактичного щеплення проти COVID-19 у викладачів та співробітників Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

«Ми брали до уваги медичне заключення, довідку щодо  протипоказань відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16 вересня 2011 р. № 595.

Особи, які не надали одного із зазначених документів з 08 листопада 2021 р. відповідно до виданого наказу по університету (НОМЕР ВІД) відсторонені від роботи без збереження заробітної плати на підставі статті 46 КЗпП та статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 № 1645-III» – повідомив на ректораті проректор з навчально-методичної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник.

Слід додати, що період відсторонення від роботи без збереження заробітної плати не увійде до страхового стажу для призначення пенсії та оплати тимчасової непрацездатності, адже за цей період роботодавець не сплачуватиме за відсторонених працівників страховий внесок. Період відсторонення без збереження зарплати не увійде й до стажу, що дає право на щорічну відпустку (ст. 9 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР).

Також відповідну позицію підтвердив й освітній омбудсмен України що зазначено у публікації від 04.11.21 року  «Гарячі запитання та відповіді щодо вакцинації проти COVID-19 та допуску до роботи. Що і як робити з 8 листопада?», яка розміщена на офіційній сторінці з розясненнями від  Міністерства охорони здоров’я та Державної служби України з питань праці.

Проректор доповів про виконання рішень вченої ради, ректорату, наказів та розпоряджень по університету

З метою забезпечення оптимального функціювання університетської спільноти,  виявлення наявних проблем та окреслення необхідних заходів для їх подолання  було проведено моніторинг виконання рішень вченої ради, ректорату, наказів та розпоряджень по університету. Про них на ректораті доповів проректор з навчально-методичної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник. На основі даних моніторингу можна буде здійснити адаптацію системи управління для прийняття оптимальних управлінських рішень.

Відтак лише з 31.08.2021 року було проведено 3 засідання вченої ради університету та 9 засідань ректорату (протоколи №19-27) за результатами яких було напрацьовано низку рішень по університету. Також за даний період адміністрацією було підготовлено 79 наказів (№188-267) та 52 розпорядження (№68-120).

«Проаналізувавши виконання рішень вченої ради, ректоратів, наказів та розпоряджень по університету можна зробити висновок про відповідальність усієї академічної спільноти університету та розуміння стратегічних завдань, які постали перед університетом.

Зокрема, у зв’язку з пандемією Covid-19 перед усіма нами постали спільні завдання та виклики щодо роботи у цифровому освітньому просторі, оновлення технологій та інструментів навчання. Проте, завдяки зусиллям академічної спільноти та використанню сучасних цифрових інструментів університет впорався з викликами, адаптувався до умов дистанційного навчання та перетворився на центри комунікації, консультування та осередок формування компетентностей.

При цьому головна роль у цьому процесі (змін, перетворення) належала саме НПП на яких припало додаткове навантаження, але яким вдалося створити ефективний цифровий простір для освіти, дослідження та розвитку» – зазначив проректор.

Водночас, не можна не відмітити випадки невиконання чи часткового виконання рішень, наказів та розпоряджень. Це стосується усіх сфер життєдіяльності університету (забезпечення якості освітнього процесу, навчально-методичного забезпеченння, наукової, міжнародної діяльності, академічної доброчесності та інших напрямів роботи).

Керівництво університету звертає увагу керівників структурних підрозділів  на важливості формування корпоративної культури та відповідальності в усіх членів академічної спільноти. Нині успіх університету залежить від особистого вкладу та результатів роботи кожного члена колективу. Не примус має бути стимулом, а усвідомлення своєї ролі, совість, корпоративна культура та відповідальність.

Наразі адміністрація має зведену інформацію по виконанню рішень, наказів та розпоряджень щодо забезпечення якості освітнього процесу, навчально методичного забезпечення, наукової роботи, міжнародної та проєктної діяльності. Узагальнення інформації свідчить що у розрізі окремих сфер діяльності інколи до 30% рішень залишаються не виконанами чи виконуються частково. Відповідно, закликаємо кожного усвідомлено і відповідально ставитися до виконння своїх обов’язків, щоб керівництво не довелося вдаватися до мір адміністративної відповідальності. Пропрацювання детальних показників у розрізі усіх видів роботи буде перенесено на рівень нарад на рівні деканів факультетів та завідувачів кафедр, графік яких буде оприлюднено найближчим часом.

Олександр Столяренко розповів про стану осіннього благоустрою університету

«Закріплені за факультетами території прибираються силами технічного відділу – територія підмітається, виноситься листя. Після толоки на стадіоні його подальшим прибиранням займалися служби технічного забезпечення. Станом на нині до зимового періоду підготовлено 80% території студмістечка» – підвів у понеділок на ректораті проміжні підсумки стану благоустрою університету керівник експлуатаційно-технічного відділу університету Олександр Столяренко, додавши що, станом на нині, необлаштованою залишилася територія біля водної свердловини. Нині туди слід залучати техніку з вивозу сміття природнього походження, а також листя з дрібними гілками.

Не забувайте, що найсвіжіші звістки та найактуальніші анонси щоденно з’являються на сайті Університету та його сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення цього сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні, а також усі представництва альма-матер у мережі аби завжди і в зручному форматі бути в курсі нових подій та тенденцій. Новий тиждень подарує багато новин. Бережіть себе і залишайтесь з нами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту