Аліна Акобія-Грушина перемогла росіянку та стала чемпіонкою світу із вільної боротьби

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Аліна Акобія-Грушина перемогла росіянку та стала чемпіонкою світу із вільної боротьби

Україна з історичним результатом виграла чемпіонат мира з боротьби U-23, спередивши Росію. Про це повідомляє «Обозреватель». Українки Анастасія Лавренчук (65 кг) та Анастасія Алієва (72 кг) та магістрантка випускового курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я нашого Університету Аліна Акобія-Грушина (вагова категорія до 57 кг), вибороли «золото» чемпіонату світу з боротьби U-23. Себто, тепер Університет Григорія Сковороди в Переяславі має власну чемпіонку світу з вільної боротьби.

Планетарна першість серед молоді відбулася у столиці Сербії, Белграді. Ці медалі дозволили Україні виграти загальнокомандний медальний залік.

Відомо, що у фінальній сутичці Аліна перемогла росіянку Крістіну Міхнєєву. У першому раунді наша здобувачка не мала очок, проте кілька тейкдаунів за менш ніж 40 секунд до кінця поєдинку дозволили їй обігнати росіянку і виграти з рахунком 5:1.

«Нарешті здобула золото. А це ж перший світовий титул у моїй кар’єрі. Я дуже задоволена. Раніше перемагала чотири рази на чемпіонатах Європи, але на світових першостях золота в мене ще не було. Круте почуття, коли ти переміг і крокуєш під оплески з українським прапором. Я дуже щаслива. На жаль, через травму я не змогла виступити на Олімпійських іграх. Якщо чесно, довго не могла зрозуміти, як таке можливо. У мене просто був шок. Тепер, після того як ігри завершилися , я розумію, що втратила можливість. Але я не здалася. Пройшло кілька місяців, і ось я тут. І ось я чемпіонка світу!» коментує свою перемогу сковородинівка для офіційного сайту чемпіонату.

Слід зазначити, що нагороди найвищої проби українок стали першими в історії нашої жіночої боротьби. З 2017 року, коли почали проводити ЧС U-23, українські атлетки посідали лише другі та треті місця.

Вітаємо нашу Аліну з цією переконливою та вікопомною перемогою. Це було неймовірно – ми тебе любимо та чекаємо на гостину до рідної альма-матер!

Довідково. Аліна Акобія виступає на міжнародних змаганнях з 2015 року і є багаторазовою призеркою чемпіонатів Європи та світу. Студентка двічі підкорилювала п’єдестали дорослої Європи – в Римі-2020 здобула «срібло», у Варшаві-2021 – «бронзу». Поза тим тричі здобувала нагороди чемпіонатів Європи серед жінок до 23 років – «срібло» у 2018-му і 2019-му та «золото» у 2021-му роках. Цьогоріч вона мала їхати на літню Олімпіаду до Токіо, проте травма сковородинівки перекреслила ці плани.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Здобувачі УГСП розпочали навчання в межах проєкту BRDGES Academy «Українські дипломати» | Started training within the framework of the BRDGES Academy project «Ukrainian Ambassador Program» for HSUP students
23.04.2024
Ректор УГСП Віталій Коцур та керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич долучились до профорієнтаційного заходу «Місячник професійної орієнтації»: про що говорили
23.04.2024
Керівниця навчально-наукового центру Сковородинознавства УГСП Наталія Юхименко провела гостьову лекцію для студентів Ужгородського національного університету: розповідала про особистісне становлення, дух незламності і свободи Савича
23.04.2024
Перейти до вмісту