Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Перезапущено Фонд президента з підтримки освіти – які перспективи?

Після перезапуску в Україні наново розпочав свою роботу Фонд президента з підтримки освіти, науки і спорту. Його мета – розвиток і підтримка талановитих українців, а також їхніх ідей. Про це повідомляє портал «24 Освіта» з посиланням на Офіс Президента України.

Голова Ради Фонду Ірина Тулякова наголосила, що Фонд Президента – це можливість впроваджувати трансформації в Україні та допомагати розвивати талановитих молодих людей.

Зазначається, що Фонд Президента був створений ще у 2019 році з метою заохочення розвитку талановитої молоді. У червні 2021 року Володимир Зеленський перезапустив його діяльність.

Серед ключових програм Фонду: гранти на навчання за кордоном, стажування молоді у провідних зарубіжних вишах і наукових установах, участь молоді у міжнародних науково-практичних семінарах та конференціях, залучення лекторів з провідних вишів і наукових установ світу, заохочення молодих людей за досягнення та підтримка реалізації проєктів у сфері освіти, науки та спорту.

Очікується, що запуск ключових програм Фонду відбудеться в лютому 2022 року. З коштів Фонду виплачуватимуть премії президента в розмірі 100 тисяч гривень переможцям міжнародних олімпіад.

Також будуть здійснюватися виплати президентських стипендій в розмірі 10 тисяч грн учасникам ЗНО, які показали найвищі результати. Такі стипендії виплачуватимуть щомісяця протягом року.

Серед іншого заплановано і фінансування премій для заохочення досягнень українських спортсменів, залучення молоді до участі в спорті й підтримки тренерської діяльності.

Крім того, функціонування Фонду передбачає можливості надання грантів на навчання в закордонних закладах освіти для підготовки магістрів і докторів наук. Прогнозується, що це дозволить отримати конкурентоспроможну освіту.

Також кошти Фонду можуть бути спрямовані на залучення іноземних висококваліфікованих викладачів і тренерів для навчання українських студентів у пріоритетних галузях, де потрібно посилити рівень підготовки фахівців.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту