Підсумки тижня: про академічні стипендії й мовні іспити, мобільність та фестивалі, працевлаштування і прийдешні вибори ректора

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Підсумки тижня: про академічні стипендії й мовні іспити, мобільність та фестивалі, працевлаштування і прийдешні вибори ректора

І ніби ще вчора розпочався вересень, як нині ми вже фіксуємо завершення першої третини осені, а разом з тим закінчення третього тижня цього навчального року. На щастя, навчальний і робочий процес поки що триває у офф-лайновому режимі, і, попри невтішні прогнози, якими рясніють новинні стрічки, усім нам дуже хочеться аби так було і надалі – головне лиш бережіть себе і дотримуйтесь усіх протиепідеміологічних вимог. Протягом тижня, що минає, так легко було загубитися у вирі анонсів, новин та подій, на які багатий наш університетський простір. А втім всі хто уважно слідкує за оновленнями сайту університету знають, що віднедавна щосуботи рубрика «Головне за тиждень» вривається в новинний простір і соцмережеві стрічки і викристалізовує виключно найважливіше з того, про що повинні знати усі сковородинівці. Не зраджуємо традиціям і починаємо підсумовувати.

Про призначення академічної стипендії здобувачам вищої освіти денної державної форми:

На засіданні стипендіальної комісії, яке відбулося по завершенню засідання ректорату у вівторок, 14 вересня 2021 року, були розглянуті підготовлені стипендіальними комісіями структурних підрозділів проєкти подань для призначення академічної стипендії здобувачам вищої освіти денної державної форми навчання освітніх рівнів бакалавр та магістр першого року навчання на підставі конкурсного бала, отриманого ними під час вступу до Університету, в межах ліміту стипендіатів, визначеного відповідно до Правил призначення стипендій студентам, аспірантам і докторантам університету.

«Стипендіальна комісія університету прийняла рішення підтримати подання стипендіальних комісій структурних підрозділів в межах коштів, передбачених для виплати стипендій, та призначити академічні стипендії студентам згідно з рейтингом здобувачів сформованим на підставі конкурсного бала, отриманого під час вступу до Університету, в межах визначеного однакового для всіх факультетів, курсів та спеціальностей (напрямів підготовки) ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія. Цей показник встановлюється у розмірі 45 % фактичної кількості студентів денної форми навчання, які навчаються за державним замовленням на певному факультеті, кypci за певною спеціальністю» резюмував підсумки засідання проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник.

Також на засіданні стипендіальної комісії були розглянуті підготовлені стипендіальними комісіями структурних підрозділів проєкти додаткових подань для призначення стипендії здобувачам вищої освіти денної форми навчання освітніх рівнів бакалавр та магістр відповідно до загального рейтингу. Стипендіальною комісією було прийнято рішення підтримати подання та призначити стипендії (у тому числі підвищеного розміру) студентам з найвищим загальним рейтингом успішності в межах доведеного фінансування та з урахуванням визначеного ліміту стипендіатів у розмірі 45%.

Про іспити держслужбовців на визначення рівня володіння державною мовою на базі УГСП:

15 вересня 2021 року, Університет Григорія Сковороди в Переяславі стає майданчиком для проведення іспиту, призначеного для громадян, яким потрібно підтверджувати рівень володіння державною мовою для виконання своїх службових обов’язків. Відтепер щопонеділка, щосереди і щоп’ятниці з 9:00 у 308 аудиторії І корпусу університету відповідні іспити проводитимуть три кваліфіковані інструктори, викладачі нашого Університету Олександр ВасенкоАртем Щоголев і Борис Шевчук. Як зазначають місцеві координатори, графік проведення іспитів, станом на нині, вже розписано на місяць вперед. Іспити проводять безкоштовно. Усі деталі ми дбайливо зібрали тут.

Університет готується обрати нового ректора.

Уже за п’ять днів в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі оберуть нового ректора. Міністерство освіти і науки України внесло для голосування кандидатуру, виконуючого обов’язки ректора університету, доктора історичних наук, доцента Віталія Коцура. Протягом тижня що минає кандидат провів близько десятка зустрічей з представниками факультетів університету та його структурних підрозділів, ознайомив виборців зі своєю програмою, відповідав на питання колективу та багато говорив про нові перспективи та стратегію, яку планує реалізувати на базі університету в рамках виконання своєї програми. Уже наступної суботи, маємо надію, ми підведемо підсумки виборів, а напередодні розповімо про їх перебіг.

5 днів «Університетської мобільності: Mobile Art EDU CAMP» від УКФ в УГСП:

З 13 по 17 вересня 2021 року, на факультеті педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва під керівництвом декана факультету професора Наталії Ігнатенко проходив другий етап проєкту «Університетська мобільність: Mobile Art EDU CAMP» за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Кожен з п’яти днів колективного стажування за напрямом «академічний спів» для здобувачів вищої освіти та викладачів творчих спеціальностей Університету Григорія Сковороди в Переяславі і Ізмаїльського державного гуманітарного університету інформаційно висвітлював наш сайт.

Всеукраїнський фестиваль пісень, жартів, художніх та хореографічних номерів та виробів декоративно-ужиткового мистецтва – «Біле озеро 2021»:

Уже вдвадцяте поспіль і втретє на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі 15-17 вересня 2021 року спільно з молоддю університету і нашого міста відбувся Всеукраїнський молодіжний мистецький соціально-екологічний фестиваль «Біле озеро 2021». Захід проводився з метою популяризації здорового способу життя й запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі, формування у молодого покоління почуття любові до природи і рідного краю, надання можливості самореалізації обдарованій молоді, підняття культурного і духовного рівня молоді. Про те яким видався фестиваль читайте в огляді нашого сайту вже з понеділка.

Про розвиток міжнародної та проєктної діяльності університету:

На засіданні ректорату у вівторок, 14 вересня 2021 року, кандидат педагогічних наук, доцент, проректорка з міжнародних зв’язків та проєктної діяльності Оксана Ковтун ознайомила присутніх з презентацією «Розвиток міжнародної та проєктної діяльності університету», де, серед іншого, підбила підсумки літнього тренінгу «Міжнародні проєкти: написання,  аплікування, управління та звітність», статистичні дані щодо виконання факультетами розпоряджень по університету, можливості розвитку міжнародної і проєктної діяльності. Серед останніх проректорка виділила налагодження координації із посольством Республіки Польща, у контексті досягнення домовленостей щодо проведення онлайн курсу з вивчення польської мови для працівників і здобувачів Університету (за  проведеним анкетування визначено, що кількість охочих вивчати польську мову онлайн серед професорсько-викладацького складу та здобувачів вищої освіти складає більше 80 осіб – прим.дпвд.) та участь професорсько-викладацького складу, здобувачів вищої освіти і наукових ступенів доктора філософії і доктора наук у конкурсі спільних українсько-польських науково-дослідних проєктів на 2022-2023 роки за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної агенції академічних обмінів Республіки Польща (NAWA). Говорили й про співпрацю з Стамбульський фондом науки і культури у розрізі можливості долучитися до проведення міжнародного симпозіуму «Роль віри в особистому та суспільному житті», який відбуватиметься у період 3-5 жовтня 2021 року в режимі онлайн. Учасники, які виступатимуть із доповідями отримають відповідний сертифікат. Більше інформації про це тут: https://cutt.ly/qWCBsGP.

Про показники наукової діяльності університету та їх вплив на обсяг фінансування:

«Розподіл фінансування з державного бюджету для ЗВО відбувається згідно формули, одним із критеріїв якої є обсяг коштів на дослідження, які університет залучає з позабюджетних джерел. Станом на цей рік, Університет Григорія Сковороди в Переяславі займає 18 місце серед 31 ЗВО де домінує підготовка педагогів. Обсяг надходжень на 1 науково-педагогічного працівника)ставить 123 грн., що відповідає індексу 1. Аби здобути індекс 1,1 закладу необхідне залучення обсягу коштів на 1 НПП у розмірі не менше ніж 500 грн, що з урахуванням кількості штатних працівників на 1 вересня 2021 року ставить не менше ніж 157 000 грн на рік» заявив на засіданні ректорату проректор з наукової та інноваційної діяльності Василь Дудар.

Зі сковородинівців – у прикордонники та інші професії!

16 вересня 2021 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулася профорієнтаційна зустріч із представниками окремого контрольно-перепускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України (ДПСУ): начальником відділу комплектування, підполковником Анатолієм Заречним, заступницею начальника відділу з технічної документації Головного експертно-криміналістичного центру ДПСУ майором Наталією Жигун та представницею ДПСУ у терміналі B2 міжнародного аеропорту «Бориспіль» Мариною Титор. У ході заходу гості розповіли про структуру органів ДПСУ, її задачі, умови проходження військової служби за контрактом, вимоги до кандидатів на військову службу за контрактом, наявність вакансій та соціальні гарантії для військовослужбовців ДПСУ. Про цю зустріч ми розгорнуто розповідали тут.

Принагідно, на початку цього тижня у секторі працевлаштування Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю університету потурбувалися про те, аби випускники університету як завжди мали широку палітру пропозицій щодо працевлаштування з усіх куточків нашої Батьківщини та оприлюднили перелік актуальних вересневих вакансій – обирати можна тут.

Як першокурсників у студенти посвячували, а перший гуртожиток вигравав «нічні» футбольні кубки:

У середу, 15 вересня 2021 року, відбувся чин посвяти першокурсників у студенти. У 2021 році його було вирішено провести одночасно з не менш традиційним для університету Днем першокурсника. Спершу, у проміжку з 10:00 до 15:00, відбувся цикл факультетських посвят біля університету. Як і ведеться, тут на першокурсників чекали різнопланові веселі випробування: вшанування пательні на честь Григорія Сковороди, скроплення водою, обсипання борошном, розмальовування фарбами, тощо. Уже надвечір вікопомний для усіх першокурсників день продовжиться святковою вечіркою у розважальному комплексі «Адреналін». Без перебільшень, організаторам таки вдалося стримати обіцянку й підготувати для першокурсників насичену розважальну програму, яка сподобалася першокурсникам. Як все відбувалося уже незабаром прочитаєте на нашому сайті.

Прочитаєте ви й про «Нічний футбол» – це запальну гру між командами дівчат та між командами хлопців двох сковородинівських гуртожитків, кількарічну неперервну традицію, яку свого часу ініціювала і нині успішно підтримує Студентська рада університету. У вівторок, 14 вересня 2021 року, запеклі футбольні баталії цікавого формату відбулися вчергове.

25 копійок допоможуть сотням онкохворих дітей – розповідаємо як!

Національний банк України та благодійний фонд «Таблеточки» повідомляють, що з 1 до 30 вересня 2021 року кожен громадянин зможе долучитися до цієї акції, аби в простий спосіб зібрати монети і перетворити їх на потужну допомогу для сотень дітей, що борються з раком. Монети номіналом у 25 копійок вийшли з обігу майже рік тому, але у багатьох з нас вони й досі лежать у скарбничках без діла. Кожна така монета, кожні 25 копійок – це крок назустріч здоровому дитинству для сотень онкохворих дітей. Як долучитися до акції розповіли тут.

Більше новин та анонсів щоденно знаходьте на сайті Університету та на наших сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення нашого сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні аби завжди лишалися у вирі подій. Нова підбірка найважливішого за тиждень вже наступної суботи. Залишайтесь з нами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту