Твої 25 копійок допоможуть сотням онкохворих дітей: долучайтеся до благодійної акції «Монетки дітям»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Твої 25 копійок допоможуть сотням онкохворих дітей: долучайтеся до благодійної акції «Монетки дітям»

«Щодня три сім’ї в Україні дізнаються, що у їхньої дитини рак, і залишаються віч-на-віч з хворобою. Подолати дитячий рак можна лише разом, підставивши плече допомоги родинам онкохворих дітей», – розповідають ініціатори благодійної акції «Монетки дітям». Ця ініціатива передбачає збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок, які будуть використані для допомоги онкохворим дітям. Університет Григорія Сковороди в Переяславі також долучиться до цієї ініціативи.

Національний банк України та благодійний фонд «Таблеточки» повідомляють, що з 1 до 30 вересня 2021 року кожен громадянин зможе долучитися до цієї акції, аби в простий спосіб зібрати монети і перетворити їх на потужну допомогу для сотень дітей, що борються з раком.

Монети номіналом у 25 копійок вийшли з обігу майже рік тому, але у багатьох з нас вони й досі лежать у скарбничках без діла. Кожна така монета, кожні 25 копійок – це крок назустріч здоровому дитинству для сотень онкохворих дітей.

Як долучитися до акції?

Варіант 1. Зібрати монети номіналом 25 копійок та в період із 1 до 30 вересня 2021 року віднести їх до найближчого відділення банку-партнера. Банк перерахує ці кошти на рахунок фонду «Таблеточки».

Варіант 2. Принести монети до пунктів прийому, які ми облаштували у різних точках університету: біля охорони корпусів університету №1 і №2, а також гуртожитків №1 і №2.

Банками-партнерами акції стали Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк та Індустріалбанк. На спеціальному інформаційному порталі вказані адреси всіх відділень банків-партнерів, де громадяни зможуть перерахувати зібрані монети на рахунок фонду «Таблеточки».

Детальніше про проєкт Ви зможете ознайомитися тут.

Планується, що основною рушійною силою акції стануть школярі та студенти. Організувати збір монет у навчальних закладах України допоможе Міністерство освіти і науки України, яке долучилося до участі в благодійній акції. Національний банк України разом із партнерами розраховує на активну підтримку цієї акції серед громадян. «Сьогодні ми не можемо залишатися осторонь соціальних проблем. Особливо важливо залучати дітей до допомоги іншим. Завдання дорослих – показати дітям, як можна допомагати тим, кому це потрібно. Навчити дітей бути відповідальними та чуйними зараз і в майбутньому. Ця акція – чудовий привід поговорити з дітьми про те, що в житті бувають різні ситуації, що є ті, кому ми можемо допомагати легко і швидко», – зазначила засновниця благодійного фонду «Таблеточки» Ольга Кудіненко.

За матеріалами офіційного Інтернет-представництва Національного банку України

Перейти до вмісту