Академічні стипендії імені Героїв Небесної Сотні – хто може претендувати і як здійснюватиметься відбір серед сковородинівців?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Академічні стипендії імені Героїв Небесної Сотні – хто може претендувати і як здійснюватиметься відбір серед сковородинівців?

Студенти, які своєю активною громадянською позицією утверджують ідеали та цінності Революції Гідності уже кілька років отримують академічні стипендії, започатковані на честь 10 наймолодших Героїв Небесної Сотні. Нині розпочато відбір кандидатів на їх призначення у 2021 році, а збір кандидатів триватиме до 1 червня – повідомляє сайт МОН.

Повідомляється, що від кожного закладу можна делегувати одного студента, додаючи, що відбір кандидатів здійснює вищий колегіальний орган студентського самоврядування за результатами зимової сесії, у випадку нашого університету, з числа студентів, які мають значні успіхи у навчанні та/або науковій, громадській, спортивній (творчій) діяльності та отримали право на академічну стипендію, займають рейтингові позиції в межах 10% перших за рейтингом.

Про те, як відбувається відбір кандидатів на стипендії в нашому університеті ми запитали у кандидата педагогічних наук, доцента, проректора з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника:

«Від кожного закладу може бути відібраний лише один кандидат за кожною з визначених постановою спеціальностей. Враховуючи вимоги від університету будуть сформовані документи двох кандидатів за спеціальностями для яких засновано відповідні академічні стипендії імені Героїв Небесної Сотні, а саме «Економіка» – один претендент на академічну стипендію імені Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського, «Географія» – один претендент на академічну стипендію імені Героя Небесної Сотні Ігоря Костенка та «Психологія» – один претендент на академічну стипендію імені Героя Небесної Сотні Юрія Дяковського.

Усім охочим слід звернути увагу, що відбір кандидатів на призначення стипендій буде здійснено комісіями за результатами 1-го семестрового контролю попереднього навчального року. Пакет документів від кандидатів має включати: супровідний лист; рішення вищого органу студентського самоврядування, що підтверджують активну громадянську позицію здобувача; мотиваційний лист; витяг з рішення стипендіальної комісії, що підтверджу право на призначення академічної стипендії; матеріали, що підтверджують успіхи та досягнення.

З будь яких питань, щодо стипендії імені Героїв Небесної Сотні та підготовки документів кандидати можуть звертатися до голів стипендіальних комісій відповідних факультетів чи до адміністрації університету».

Відомо, що стипендії виплачуватимуться протягом навчального року, починаючи з 1 вересня, за умови підтвердження права кандидатів на академічну стипендію за підсумками літньої сесії. Стипендії для студентів закладів вищої освіти, наукових установ, які здобувають освітній або освітньо-професійний ступінь «молодший бакалавр», освітні ступені «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», – 2480 гривень на місяць, а для курсантів – у розмірі 2270 гривень на місяць.

Із більш детальною інформацією щодо академічних стипендій імені Героїв Небесної Сотні Ви можете ознайомитися на сайті МОН.

Нагадаємо, що нині українську студентську молодь запрошують узяти участь у ІІІ Всеукраїнському конкурсі наукових робіт на тему Революції Гідності у межах відзнаки імені Героя Небесної Сотні Сергія Кемського. Прийом заявок для участі в конкурсі триватиме до 16 травня 2021 року.

За матеріалами сайту МОН України

Перейти до вмісту