П’ятниця збагатила університет на двох нових докторів філософії (PhD) – вітаємо Оксану Плужник та Наталію Бабченко!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Захисти дисертацій PhD > П’ятниця збагатила університет на двох нових докторів філософії (PhD) – вітаємо Оксану Плужник та Наталію Бабченко!

Сьогодні, 19 березня 2021 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбулося два захисти на здобуття освітнього рівня доктора філософії (PhD).

До захисту було прийнято дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії Плужник Оксани Василівни на тему: «Підготовка вчителів початкової школи в університетах Чехії до професійної діяльності в умовах інклюзивної освіти». Cпеціальність – 011 Освітні, педагогічні науки. Науковий керівник – Шапран Ольга Іллівна, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

У дисертації, яку, принагідно, ви можете переглянути тут подано результати теоретичного дослідження проблемипідготовки майбутніх учителів початкової школи до діяльності в умовах інклюзивної освіти на основі вивчення досвіду Чехії.

Наступною до захисту було прийнято дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії Бабченко Наталії Василівни на тему: «Професійна підготовка магістрів з фізики в системі вищої освіти Республіки Польщі». Спеціальність – 011 Освітні, педагогічні науки. Науковий керівник робота – та ж Шапран Ольга Іллівна.

Дисертацію, яку присвячено актуальній проблемі професійної підготовки магістрів з фізики у системі вищої освіти Республіки Польща ви можете переглянути  тут.

Мета дослідження передбачає здійснення аналізу досвіду професійної підготовки магістрів з фізики в системі вищої освіти Республіки Польщі та окреслення можливостей використання прогресивних ідей та досвіду Польщі в умовах вищої освіти України.

Повідомляємо, що з анотацією, відгуками та висновками про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертації Оксани Василівни можна ознайомитися тут, а у випадку Наталії Василівни – тут.

Нам залишається сердечно привітати нових докторів філософії  (PhD) та їх наукову керівницю із блискучими захистами та побажати їм неодмінного втілення їх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні й майбутніх наукових пошуках!

Нехай підґрунтям плідної професійної діяльності надалі буде лише міцне здоров’я та удача, натхненна думка й щирі почуття, підтримка родини та колег. Щиро радіємо вашим успіхам!

Перейти до вмісту