Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Конференція трудового колективу університету погодила зміни до Статуту альма-матер – що зміниться?

 

 

У вівторок, 16 березня 2021 року, на платформі Microsoft Teams відбудеться конференція трудового колективу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», яка погодила зміни до проєкту Статуту Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Розробка нової редакції  Статуту була зумовлена набранням чинності  Закону України «Про внесення змін до  Закону України «Про вищу освіту» щодо процедури обрання керівника закладу вищої освіти та постановою Верховної Ради України «Про призначення Шкарлета С.М. Міністром освіти і науки України».

Після реєстрації делегатів, пересвідчившись, що кількість учасників зібрання відповідає кворуму, необхідно для прийняття рішення, голова профспілкового комітету, відповідальний секретар приймальної комісії, завідувач кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму, кандидат педагогічних наук, доцент Сергій Закопайло відкрив засідання, та, оголосивши порядок денний, передав слово головуючому засідання, кандидату педагогічних наук, доценту, завідувачу кафедри цифрових технологій навчання факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Валерію Хомичу, який від імені робочої групи надав основну інформацію, керівник навчального відділу, кандидат педагогічних наук, доцент Анатолій Брехунець озвучив проєкт рішення, а протокол і супровідні документи які буде подано до Міністерства освіти і науки України прокоментувала керівник загального відділу Ірина Гагаріна.

Зміни, які обговорювали присутні, стосуються статті 42 Закону України «Про вищу освіту» у розрізі обрання, призначення та звільнення з посади керівника закладу вищої освіти. У Статуті дані зміни відображені у розділі 4. Управління Університетом

«Якщо у виборах взяли участь дві або більше особи (кандидатури), і жодна з них не набрала більше 50 відсотків голосів осіб, які мають право брати участь у виборах, на сьомий календарний день після проведення першого туру проводиться другий тур виборів.

До бюлетенів для голосування у другому турі виборів включаються дві особи (кандидатури), які в першому турі набрали найбільшу кількість голосів.

Обраною керівником закладу вищої освіти вважається особа (кандидатура), яка набрала більше 50 відсотків голосів осіб, які мають право брати участь у виборах, а в разі проведення другого туру – більше 50 відсотків голосів осіб, які взяли участь у голосуванні» – йдеться у документі.

Також статут  регламентує те, що з особою (кандидатурою), обраною керівником закладу вищої освіти відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» МОН України укладає контракт строком на п’ять років не пізніше одного місяця з дня її обрання.

По завершенню обговорення, своїми міркуваннями щодо статуту поділився проректор з навчально-методичної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник, а керівниця відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю Оксана Луцик ознайомила членів конференції з алгоритмом процедури онлайн-голосування на платформі Office 365, згідно якого за кілька хвилин було оголошено результати голосування.

У підсумку, делегати конференції одноголосно погодили запропоновані робочою групою зміни до статуту і спрямували його на затвердження Міністерством освіти і науки України.

Перейти до вмісту