Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучився до програми «САМ Україна» – сплинув перший тиждень його реалізації

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучився до програми «САМ Україна» – сплинув перший тиждень його реалізації

21 вересня 2020 року Університет Григорія Сковороди в Переяславі та Донбаський державний педагогічний університет розпочав реалізацію програми British Council Ukraine «САМ Україна», що ставить за мету сприяння розвитку академічної мобільності студентів України. Загалом, до участі у програмі залучено 24 студенти, які успішно вливаються в освітній процес у обох партнерських університетах – в Переяславі та Слов’янську. Відповідальним за програму в сковородинівській альма-матер є Відділ міжнародних зв’язків університету.

Відтак, протягом першого тижня мобільності, студенти мали насичену програму –  вони за розкладом відвідували навчальні заняття та семінари, які проводили фахівці університету на матеріалах проєктів, учасниками яких є Університет Григорія Сковороди в Переяславі: «Навички ХХІ століття: розвиток необхідних компетентностей у майбутніх учителів засобами інноваційних інструментів» (на базі матеріалів проєкту Erasmus+ KA2 №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Modernization of Pedagogical Higher Education by Innovative Teaching Instruments – MoPED»),  «Використання інноваційного інструментарію для забезпечення ефективного функціонування освітнього процесу в умовах дистанційного навчання» (на базі матеріалів проєкту MoPED), «Цифрові навички: створення інфографіки для вашого уроку, документу, презентації» (на базі матеріалів проєкту MoPED), «Дезінформація та маніпуляції» (на базі матеріалів проєкту IREX – Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів – «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»). Крім того, було проведено презентацію навчального курсу  «Innovative technologies and instruments in educational process», розробленого у рамках проєкту MoPED.

Участь у семінарах дозволила студентам ознайомитись з актуальними інноваційними інструментами, необхідними для ефективного ведення освітнього процесу в умовах сьогодення, а також вдосконалити свої навички інфо-медійної грамотності. Варто додати, що студенти-гості взяли участь у занятті «Основи риторичної культури вихователя дошкільного закладу», що провела кандидатка філософських наук, доцентка кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Тамара Андреєва.

Крім того, студенти-учасники мобільності взяли участь у психологічному тренінгу «Професійна самоідентифікація засобами пісочної юнгіанської психотерапії» разом зі студентами факультету педагогічної освіти, менеджменту та мистецтва, спрямованому на усвідомлення себе в обраній професії, мистецький майстер-клас з створення витинанки.

Також, протягом цього тижня, студенти малу нагоду ознайомитися з університетом, музеями міста та столицею нашої країни. Студенти були захоплені історією й культурною спадщиною Переяслава та Києва завдяки професіоналізму залучених екскурсоводів.

Зазначимо, що Британська Рада спільно із Міністерством освіти і науки України реалізує трирічну програму всеукраїнської академічної мобільності  «САМ Україна». Дана програма є одним із компонентів програми ЄС «Дім Європи» та реалізовується протягом 2020-2022 років.

Програма «САМ Україна» покликана сприяти міжрегіональній академічній співпраці між закладами вищої освіти та культурному діалогу між молоддю через короткотермінову академічну мобільність в межах України. Ми також прагнемо, щоб така академічна мобільність офіційно визнавалась як частина студентської програми навчання.

Ми щиро дякуємо Британській раді в Україні та команді програми «САМ Україна» за надану можливість участі у такі чудовій програмі!

Інформацію надано Відділом міжнародних зв’язків університету

Перейти до вмісту