Університет нагороджено золотою медаллю на виставці «Інноватика в сучасній освіті – 2018»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет нагороджено золотою медаллю на виставці «Інноватика в сучасній освіті – 2018»

25-27 жовтня в Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася Х Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» спільно з Міжнародною виставкою «World Edu-2018».

Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті» – найбільш представницький і професійний захід в освітньому просторі нашої країни, що спрямований на презентацію, обмін досвідом, узагальнення та поширення інноваційних досягнень, набутих у практичній діяльності навчальних закладів, використання міжнародних освітніх новацій, ознайомлення із засобами навчання, проектами та програмами.

Організатором виступила компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України. В заході взяли участь більше 550 навчальних закладів, наукових установ, методичних центрів, регіональних органів управління освітою, асоціацій, видавництв, підприємств з 25 регіонів України, а також заклади освіти та освітні агенції Чехії, Словаччини, Польщі, Болгарії, США, Франції.

В урочистому відкритті взяли участь та привітали учасників і гостей виставки Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, заступник голови Комітету Верховної ради України з питань науки і освіти Іван Кириленко, перший заступник директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Юрій Завалевський, директор Компанії «Виставковий Світ» Світлана Рудько та виконавчий директор освітянських заходів Компанії «Виставковий Світ» Віталій Сокол.

У Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» прийняв активну участь і Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди.

Представники університету, зокрема фінансово-гуманітарного факультету провели у рамках Десятої міжнародної виставки «Інноватика в освіті» круглий стіл «Міжнародна співпраця як невід’ємна складова інноваційного розвитку освіти та науки в умовах глобалізації» для науковців, викладачів ЗВО, молодих вчених та аспірантів. Викладачі фінансово-гуманітарного факультету у складі доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України, завідувача кафедри професійної освіти Ірини Доброскок, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри професійної освіти, заступника декана фінансово-гуманітарного факультету з наукової роботи В’ячеслава Різника та кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів, банківської справи та страхування, заступника декана з навчальної роботи Віталіни Малишко разом із гостями виставки обговорювали проблеми інтернаціоналізації освіти, міжнародного співробітництва в галузі освіти, можливості науково-педагогічних працівників та студентів українських і європейських університетів у площині реалізації міжнародних дослідницьких проектів.

Учасники делегації вишу обмінялися з представниками інших вищих навчальних закладів досвідом, визначили пріоритети модернізації вищої освіти та окреслили шляхи власного подальшого розвитку. Надзвичайно приємно, що здобутки колективу нашого вишу привернули неабияку увагу відвідувачів, а його професіоналізм був гідно оцінений організаторами виставки.

Також на виставці було представлено творчі роботи викладачів та студентів педагогічного факультету спеціальності «Образотворче мистецтво». З великою зацікавленістю гості форуму мали змогу познайомитися з окремими видами образотворчого та декоративного мистецтва, взяти участь в творчих майстер-класах.

Вишукані форми та колорит створювали в майстер-класі «Мистецтво художнього батику: мотиви української хустки» Заслужений майстер народної творчості України, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Оксана Смірнова та магістрантка педагогічного факультету Юлія Бєлашенко.

Красу неповторної природи, українську культуру з її давніми традиціями було представлено в давній техніці малярства на склі на майстер-класі «Сучасна інтерпретація етнічних мотивів» кандидата педагогічних наук, доцента кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Тетяни Носаченко.

Доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання, кандидат педагогічних наук Ольга Стрілець  підготувала майстер-клас «Відродження стародавньої килимової техніки ткацтва «уступами», метою якого є актуалізація відродження та розвитку культурних традицій декоративно-ужиткового мистецтва України, надання йому сучасного звучання та змісту.

Витонченість та романтичність квіткових композицій було представлено викладачами кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Заріною Шокіровою та Оленою Шпитальовою у флористичному дизайні «Світ фантазії».

Член національної спілки художників України, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Роман Мотузок в майстер-класі «Гармонія пейзажного живопису» демонстрував засоби сучасних технік живопису, що використовуються для передачі стану природи та емоцій автора.

За результатами виставки Переяслав-Хмельницький університет імені Григорія Сковороди здобув золоту медаль у номінації «Інноваційна діяльність закладу освіти в умовах упровадження концепції Нової української школи» та подяку «за активну участь і презентацію інноваційних технологій навчання», а ректора університету, академіка Віктора Коцура було удостоєно подякою «за активну організаторську роботу з упровадження інноваційних технологій в освітню практику».

Робота виставки пройшла у сприятливій атмосфері та відкрила безмежний простір для плідного обміну думками, оригінальними ідеями, творчими здобутками. Участь у таких заходах допомагає визначити подальші кроки інноваційної діяльності нашого вищого навчального закладу.

Ольга Науменко,

фахівець соціально-гуманітарного відділу

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”11093,11092,11091,11090,11089,11088,11087,11086,11085,11084,11083,11082,11081,11080,11079,11078,11077″]
Перейти до вмісту