Ректор УГСП Віталій Коцур долучився до засідання координаційної ради з питань утвердження національної ідентичності

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Ректор УГСП Віталій Коцур долучився до засідання координаційної ради з питань утвердження національної ідентичності

У середу, 2 жовтня 2024 року, в Київській обласній державній адміністрації відбулося важливе засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності. Захід, під головуванням першого заступника голови КОВА Миколи Бойка, зібрав фахівців, представників громадських організацій, працівників освіти, молодіжної політики та соціального захисту населення. Серед присутніх був й доктор історичних наук, кандидат політичних наук, професор, ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

На засіданні було урочисто відзначено лауреатів премій голови Київської ОВА за внесок у розвиток національно-патріотичного виховання серед молоді. Ці нагороди стали символом вдячності за зусилля молодих людей у справі розбудови Київщини, особливо в контексті Дня захисників та захисниць України.

Однією з ключових тем обговорення стало питання підготовки фахівців у сфері національної ідентичності. Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, наголосив на важливості створення спеціалізованого курсу та проведення вишкільного компонента для фахівців цієї галузі.

Засідання не обмежилося лише обговоренням теоретичних аспектів. Принагідно було презентовано методичний посібник пілотного проєкту «Школа ройових», представлено результати взаємодії виховників у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»).

Під час заходу представили молодіжний мистецький пленер «Українська ідентичність через призму незламної молоді», де, сере інших, було представлено й роботи сковородинівців. Кошти від продажу картин будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України. Віталій Коцур підтримав цю ініціативу, підкреслюючи, що творчість молоді може стати важливим вкладом у нашу спільну справу.

Участь ректора університету у цьому заході не лише підкреслює важливість підготовки фахівців у сфері національної ідентичності, а й активізує співпрацю між закладами вищої освіти та місцевими органами влади у цій важливій справі. Наступна зустріч планується для предметного обговорення концепту обласної програми утвердження української національної та громадянської ідентичності, що ще раз свідчить про стратегічний підхід до вирішення цієї актуальної проблеми.

АВТОР: АННА СТЕШЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту