Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП закріпив свою співпрацю з IPO «International Projects» підписанням угоди про співпрацю: які найближчі плани

Доброю традицією Університету Григорія Сковороди в Переяславі стала діяльність Лабораторії духовного розвитку особистості, яку очолює кандидат педагогічних наук, доцент Нінель Химич. Лабораторія консолідує зусилля всіх учасників освітнього процесу навколо квінтесенційних речей, конче необхідних для духовно-морального виховання дітей і молоді,  особистого та професійного вдосконалення нинішніх фахівців та становлення майбутніх педагогів. Не перший рік у цьому їй допомагає International Public Organization (далі текстом – IPO) «International Projects».

24 червня 2024 року до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітав представник IPO «International Projects» в Україні Олександр Костюченко, а між УГСП в особі ректора Віталія Коцура й IPO «International Projects» (далі – IPO «International Projects») в особі President  Henry Minder було укладено договір про співпрацю.

Повідомляється, що предметом договору є встановлення та розвиток співпраці між сторонами в галузі освіти, науки та культури, забезпечення високого рівня наукових і методичних розробок, якості підготовки фахівців на рівні державних вимог шляхом ефективного використання педагогічного, методичного та наукового потенціалу партнерів.

Серед іншого співпраця передбачає: обмін професорсько-викладацьким складом та науковцями з метою стажування, читання лекцій, проведення спільних навчальних та наукових заходів; проведення спільних конференцій та семінарів за узгодженою тематикою, обмін науковою літературою, надання змоги співробітникам університетів публікувати наукові статті, а також результати спільної науково-дослідницької діяльності в журналах та наукових виданнях університетів; спільну участь в міжнародних академічних програмах, виконання спільної дослідницької роботи в рамках міжнародних грантів; співробітництво в організації програм обміну студентами, аспірантами з метою навчання, стажування, виробничої практики, дослідницької роботи; обмін досвідом організації навчального процесу за спорідненими спеціальностями; розробку спільних проєктів на отримання грантів національних та міжнародних програм; проведення відкритих лекцій, семінарів, симпозіумів, навчальних поїздок, консультацій та інших заходів, що проводитимуться на взаємних підставах, а також спільну розробку методичного та інформаційного забезпечення  навчального процесу, підготовку та видання підручників, навчальних посібників, інших методичних видань, зокрема в електронному форматі.

Варто зауважити, що предметна співпраця Лабораторії духовного розвитку особистості в УГСП та IPO «International Projects» триває вже кілька років. 22-23 червня 2023 року ця організація виступила партнером сковородинівців в організації Міжнародної науково-практичної конференції «Духовно-моральне виховання дітей і молоді в сучасному освітньому просторі: вітчизняний та зарубіжний досвід», а сковородинівці – в співорганізації Міжнародного семінару «Психологічна реабілітація та позбавлення посттравматичного стресового розладу: зростаюча особистість – зцілене суспільство», який відбувся 27-28 грудня 2023 року та 8 січня 2024 року. 16-17 лютого, 19-20 лютого, 21-22 лютого, 23 лютого 2024 року представники Лабораторії духовного розвитку особистості долучалися до міжнародних семінарів у Національному центрі «Український дім» та Міністерстві юстиції України за загальною професійною (сертифікатною) програмами підвищення кваліфікації «Психологічна реабілітація та позбавлення посттравматичного стресового розладу / вигорання державних службовців органів влади «Зростаюча особистість – зцілене суспільство» й «Провідні шляхи розвитку емоційної стійкості у дітей: Знайомство з програмою «Growing Heroes»  які проводив Доктор Робі Сондереггер. 20-21 червня   2024 року IPO «International Projects» знову стала співорганізатором Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Духовно-моральне виховання дітей і молоді в сучасному освітньому просторі: вітчизняний та зарубіжний досвід».

Під час церемонії підписання договору Олександр Костюченко запросив сковородинівців долучатися до святкових заходів, присвячених Дню Української Державності, які відбудуться з 15 по 18 липня 2024 року в Українському Домі та інших локаціях. Мова про Урочистий Національний Форум: «Українська Державність від Хрещення Київської Русі-України» (10:00) та семінари «Духовне, ментальне та фізичне зростання державотворців в часи війни та післявоєнної відбудови» (15-16 липня) й «Професійне вигорання державних службовців: діагностика, запобігання, профілактика, реабілітація» (17-18 липня), які проведе Доктор Робі Сондереггер. Серед іншого у ці дні говоритимуть про інновації в наданні послуг психічного здоров’я та молоді та військовослужбовців, основи душпастирства, роботу з людьми які пережили травму, виміри синдрому вигорання, біологію та функції мозку, максимальність ефективності та продуктивності й багато інших тем. З детальною програмою та умовами участі можна ознайомитись звернувшись у сковородинівську Лабораторію духовного розвитку особистості.

Як говорить Нінель Химич, у планах на майбутнє реалізація спільних з IPO «International Projects» освітніх проєктів, спрямованих на усвідомлення необхідності забезпечення єдності духовної, ментальної та фізичної сфер в процесі цілісного зростання людини.

Вітаємо нову співпрацю та зичимо плідності її вимірів, Рясних Божих Благословень та Божого Захисту учасникам процесу та всім людям доброї волі!

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту