Фахівці соціально-гуманітарного відділу УГСП долучилась до навчань регіональних координаторів проєкту «ВідНОВА:UA»: що передбачає програма та як стати її учасником

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Фахівці соціально-гуманітарного відділу УГСП долучилась до навчань регіональних координаторів проєкту «ВідНОВА:UA»: що передбачає програма та як стати її учасником

Днями команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі, у складі фахівців соціально-гуманітарного відділу та представників Молодіжного простору «ТВіСт», зокрема Вікторії Власюк, Вадима Домарецького та Ольги Богданець, на чолі з керівником відділу Андрієм Іващенко долучилась до навчань регіональних координаторів, що будуть реалізовувати молодіжні обміни першої хвилі у своїх громадах в рамках проєкту «ВідНОВА:UA».

«Сесії та тренінги допомогли отримати практичні навички та знання, необхідні для ефективного впровадження обмінів. Звісно ж познайомили всіх з історією програми та важливими моментами її реалізації. Окремо було пропрацьовано питання організації доступних та інклюзивних обмінів, основні принципи медіаграмотності, а також психологічний аспект щодо практичних навичок роботи з наслідками травматичного досвіду. Важливим компонентом навчання було створення для учасників та учасниць середовища обміну, для того, щоб повністю поринути в атмосферу «ВідНОВА:UA», – зазначають на сторінці молодіжної організації у Facebook.

 

Що таке програма «ВідНОВА:UA»?

  • Неймовірні люди з України поєднані бажанням вдосконалювати свої знання;
  • 5 насичених днів з корисними та цікавими активностями, тренінгами та долученням до створення нових молодіжних просторів;
  • Можливість подорожувати, відкриваючи нові громади;
  • Незабутні враження та спогади.

Як зазначають на сайті «ВідНОВА:UA», програма покликана надати молоді можливість зробити свій внесок у відбудову України. Не менш значущою ідеєю програми є знайомство молоді з Україною та однолітками з різних областей. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вже пошкоджено, зруйновано або захоплено десятки тисяч будівель…

Головними завданнями проєкту є створити для молоді як соціальної групи, можливості долучитися до процесу відбудови країни; сприяти поширенню волонтерства серед молоді для формування цінностей співпраці та допомоги під час та після війни в Україні; дати учасникам і учасницям можливість здобути базові навички будівельних робіт; навчити формувати соціальні, громадянські та міжкультурні компетентності; сприяти формуванню в молоді активної життєвої позиції та відповідальності за суспільно-політичні процеси в країні та залучити молодь до процесів відновлення країни, зокрема об’єктів інфраструктури, що стануть сучасними хабами для активної молоді.

Хто може взяти участь?

Молоді люди віком від 18 до 35 років, які хочуть навчатися та вдосконалюватися і готові поїхати на 5 днів в іншу громаду, щоб долучитися до відновлювальних робіт та відкрити для себе нові куточки нашої країни.

Повідомляється, що витрати на проїзд, проживання та харчування забезпечуються організаторами.

Зазначимо, що програму залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів «ВідНОВА:UA» впроваджує Міністерство молоді та спорту України, Всеукраїнський молодіжний центр, UNDP в Україні у партнерстві з ГО «Молодіжний центр Волині» за фінансування урядів Данії та Японії.

Детальніше про програму та її впровадження минулих років ви можете дізнатися у соціальних мережах «ВідНОВА:UA»,  зокрема на сторінці Facebook та Instagram. Зареєструватися для участі в обмінах ви можете за посиланням.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту