Ректор УГСП Віталій Коцур та завідувач кафедри філософії і соціальної антропології Сергій Рик долучилися до зібрання з нагоди 50-річчя наукової діяльності професора Володимира Євтуха

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Ректор УГСП Віталій Коцур та завідувач кафедри філософії і соціальної антропології Сергій Рик долучилися до зібрання з нагоди 50-річчя наукової діяльності професора Володимира Євтуха

У вівторок, 16 квітня 2024 року, ректор Університету Григорій Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, професор Віталій Коцур та завідувач кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І.П. Стогнія, кандидат філософських наук, доцент Сергій Рик долучилися до засідання етносоціологічної наукової школи доктора історичних наук, члена-кореспондента НАН України, професора Володимира Євтуха з нагоди 50-ліття його наукової діяльності та 190-річчя Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Ректор університету, доктор філософських наук, професор Віктор Андрущенко відкрив захід, привітав з 50-річчям наукової діяльності, розповів про становлення та розвиток етносоціологічної наукової школи Володимира Євтуха, поділився спогадами спільної роботи та поїздок за кордон. Також на засіданні було представлено сторінки життя керівника наукової школи, його публікаційну активність, вибрані наукові праці. Зрештою, і сама доповідь «Автономний актор в науці: саморефлексії, закорінені у довголітньому досвідові», яку виголосив Володимир Євтух, була цікавою та актуальною.

Як розповів пресслужбі університету завідувач кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І.П. Стогнія Сергій Рик, наш університет Сковороди має дуже тісну кілька десятилітню співпрацю з ювіляром – мова про спільні наукові конференції, міжнародні (зокрема з науковцями Польщі – прим.авт.) зібрання присвячені історичній, педагогічній та психологічній проблематиці. Євтух керував дисертаційними дослідженнями багатьох сковородинівців, був науковим консультантом докторських робіт, неодноразово виступав опонентом на захистах. У великій кількості наукових збірників, що вийшли з УГСП, можна знайти наукові розвідки видатного науковця. Плідно співпрацював Євтух з переяславським закладом і в якості декана факультету соціології та психології Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка (2000-2007 рр.) та, з 2007 року, директора Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій НПУ імені М. П. Драгоманова.

У ході свого вітального слова ювіляру ректор Університету Сковороди в Переяславі Віталій Коцур вручив Володимиру Борисовичу відзнаку та диплом Почесного доктора Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Також до привітань приєдналися український соціолог, президент Соціологічної асоціації України, голова Вченої ради Харківського національного університету імені Василя Каразіна Віль Бакіров, який передав Євтуху Почесну грамоту Асоціації за значний внесок у розвиток соціологічної науки й освіти та у зв’язку з 50-річчям наукової діяльності; Doctor Honoris Causa УДУ імені Михайла Драгоманова, професор з Німеччини Морітц Гунцінгер, професор Ягеллонського університету (Краків, Польща) Лєшек Корпоровіч; професор Латвійського університету, Doctor Honoris Causa УДУ імені Михайла Драгоманова Занда Рубене та інші.

Кожен, хто зміг завітати чи приєднатися до заходу у он-лайн форматі, дізнався багато нового і про Володимира Борисовича, і про його активну діяльність в закладах вищої освіти, на дипломатичній та державницькій нивах.

Ще раз вітаємо відомого науковця, наукового побратима по духу та справі, видатного українця. Вдячні вам за багатолітню співпрацю. Многая літа!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту