УГСП став майданчиком для імпровізації «Ветеранів космічних військ» та Ігоря Ласточкіна: зібрали близько 200 000 гривень на дрони-камікадзе для ГУР

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > УГСП став майданчиком для імпровізації «Ветеранів космічних військ» та Ігоря Ласточкіна: зібрали близько 200 000 гривень на дрони-камікадзе для ГУР

13 квітня 2024 року гостями Університету Григорія Сковороди в Переяславі, в рамках серії благодійних гумористичних концертів по всій Україні для підняття бойового духу та допомоги нашим захисникам, у форматі «Імпровізації» став гумористичний колектив «Ветерани космічних військ» та впізнаваний комік та шоумен Ігор Ласточкін. Переповідаємо вам усі найексклюзивніші деталі про подію, яка, без жодних перебільшень, стала однією з наймасовіших та найочікуваніших культурних подій міста щонайменше від початку цього року – свідченням цього можна вважати хоча б те, що левову частку квитків на неї глядачі розкупили в мережі за перші ж 48 хвилин від старту їх продажу.

Гумористи приїхали до нашого міста за кілька годин до виступу, мали нагоду довідатися про історію та переваги УГСП (саме університет запросив колектив до міста на численні побажання студентства спраглого до подій для своєї «молодіжної ніші» – прим.авт.), перепочити після старту свого мінітуру за день до того у Чернігові, налаштуватися на позитивний лад та майже двогодинний виступ у форматі «імпровізації». У кожному з міст він передбачає гострі й, не зрідка, «чорні» жарти не тільки на загальнонаціональні теми, а й місцеву тематику – на це завжди є запит глядачів, які, як правило, самі є «замовниками» таких жартів, вигукують референси з залу та підхоплюють ці ідеї оплесками у кілька сотень пар рук. Забігаючи наперед, так було і в Переяславі.

На початку виступу фронтмен команди Артем Дамницький подякував захисникам за можливість проведення свого туру та за спокійні дні та ночі у наших містах. Подякував і глядачам, які у такий складний час знаходять можливість для культурного дозвілля та підтримують захисників. Уже за мить традиційне інтро сповістило про те, що на сцену виходить команда «ВКВ» у складі Владислава Курана, Олександр Венедчука, Артема Дамницького та коміка і шоумена Ігоря Ласточкіна. Уже з перших слів на сцені вони зарядили півтисячну залу позитивним настроєм та закликали донатити на дрони-каміказе для ГУР – увесь виступ супроводжував відповідний QR-код на екрані, відсканувавши який можна було зробити свій донат на спеціальну «банку». Наприкінці вечора один випадковий глядач та глядач який зробив найбільший донат отримали унікальні брендові футболки «ВКВ».

Увесь подальший виступ хлопців проходив у декількох блоках, зокрема «Що ти? Де ти?», «Вечірка», «Територія А», «Останній герой» та інших. Глядацька зала, яка стала активними співтворцями заходу і від якої направду залежав увесь перебіг концертної програми, заряджала коміків вигуками «Слава Україні! Героям слава!» та щедро підкидала локальні теми для жартів.

По завершенню виступу коміки зробили спільну світлину з залом, не відмовили у фото й автографах усім, хто дочекався їх після виступу. Також підпис ВКВ та Ласточкіна тепер закарбований на дверях офісу Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю та Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих вчених, які вже не вперше є локальними координаторами як цієї, так і інших цікавих та змістовних подій нашого міста. Принагідно, вони обговорили з ВКВ одну цікаву наступну взаємодію, яку неодмінно анонсують незабаром. Так, можливо, невдовзі ВКВ знову завітає до Переяслава у геть незвичному для когось форматі появи.

Слід зауважити, що усі кошти, зібрані як з цього концерту, так і виступів в інших містах туру будуть перераховані для закупівлі дронів-камікадзе на потреби підрозділів ГУР. Приміром, у 2023 році з концертів «Імпровізації» було передано на допомогу армії понад 4 мільйони гривень. Найбільший благодійний внесок «на банку» під час виступу в Переяславі становив 5000 гривень, а сумарна вартість коштів виручених від продажу квитків у Переяславі, за підрахунками колективу, становила близько 200 000 гривень. 100% цих коштів хлопці передадуть на закриття потреб захисників, про все прозвітують.

Наостанок, зважаючи на суперечливу реакцію міського голови та суспільства, які, подекуди, мали місце у соціальних мережах протягом сьогоднішнього дня, ще раз зауважимо, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі став саме майданчиком для цього заходу, а у запрошенні колективу, найперше і виключно, переслідував благодійну мету й здійснив спробу подарувати позитивну рефлексію сковородинівцям та місуевим мешканцям, зокрема присутнім у залі захисникам, у ці складні часи. УГСП не несе відповідальності за зміст жартів висловлених коміками під час виступу, тим більше у такому суперечливому форматі як імпровізація, який передбачає комунікацію з залом, де колектив відповідає саме на його побажання і запити. У цей час ми закликаємо до єднання і точно не хочемо поляризувати напружене інформаційною повісткою денною суспільство.

Натомість залюбки ділимося такими очікуваними вами атмосферними світлинами від фотографині університету Ірини Середи, де кожен і кожна з тих, хто дочекався колектив після виступу, неодмінно знайде себе (посилання файлообмінник). Знайдете їх у галереї під цією новиною. Вдячні запрошеним комікам та усім глядачам і причетним до організації за те, що підтримали та розділили це свято гумору, позитиву та предметної користі для війська. Наразі такий симбіоз перепочинку та користі є справді важливим.

 

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту