Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Жіноча логіка проти чоловічої інтуїції: у середу в УГСП з’ясовували «Хто зверху?»

10 квітня 2024 року, за сприянням соціально-гуманітарного відділу Університету Григорія Сковороди в Переяславі, у молодіжному просторі «ТВіСТ» відбулася гра «Хто зверху?». У цей день четверо дівчат та хлопців, здобувачів та співробітників університету,  змагалися аби перевірити, що ж в альма-матер зверху – жіноча логіка чи чоловіча інтуїція.

За жіночу команду грали голова Студентської ради факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології, студентка IV курсу Марина Прокопенко; аспірантка IV курсу навчання, викладач кафедри публічного управління та адміністрування Наталія Редзюк; старший лаборант кафедри фінансів Олеся Коркач на чолі з капітаном команди – аспіранткою IV курсу навчання, фахівцем відділу документообігу та діловодства Наталією Савченко.

Перед самою грою у команді хлопців відбулася заміна, і замість анонсованого раніше учасника, очолив команду студент І курсу магістратури факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій, начальник відділу молодіжної та інформаційної політики Київського обласного молодіжного центру Владислав Міранович. У складі команди змагалися аспірант 1 курсу навчання, фахівець соціально-гуманітарного відділу Вадим Домарецький; фахівець навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Роман Беркут та виконуючий обов’язки голови Студентської ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі Богдан Цупко.

«Давайте подякуємо тим, хто щодня доводить, що українці були є і будуть зверху, дякуємо силам оборони, дякуємо нашим захисникам і захисницям», – сказала на початку аспірантка І року навчання, керівник студентського бюро університету, ведуча гри Вікторія Власюк, процитувавши слова відомої телеведучої Лесі Нікітюк та, надалі, розповівши про правила та оцінювання конкурсу й, принагідно, наголосивши на тому, що перемогу здобуває та команда котра виграє у фіналі.

Перший раунд мав назву «Збери літери». Тут гравцям потрібно було за 90 секунд складати слова, котрі були відповідями на запитання ведучої. Раунд став успішним для хлопців – вони отримали перемогу з рахунком 8:6. Після кожного раунду команда котра здобувала перемогу отримувала бонусне запитання. Як у цьому випадку так і в наступних раундах, на бекстейджі, бали зароблені командами рахувала рефері – студентка III курсу соціально-психологічного факультету Анна Стешенко.

Другий раунд розпочали дівчата, конкурс мав назву «По губах». За 90 секунд командам потрібно було повторити якомога більше слів котрі їм казав капітан. Але все було не настільки просто – учасники були у навушниках де голосно грала музика. У висновку перемогу здобули знову ж таки чоловіки.

У третій раунд команди перейшли з рахунком 5:0 на користь чоловіків. Але вже у цьому раунді дівчата зібралися і показали, що гарно знають українську музику. Проте навіть тут чоловіки не поступилися, і Вадим Домарецький виборов перемогу чоловікам у дивоглядках проти Олесі Коркач.

У четвертому раунді дівчата здобули таку омріяну перемогу і відкрили рахунок, завдяки Марині Прокопенко, котра за 10 секунд вгадала свого персонажа.

Наступний, п’ятий, раунд розпочався з рахунком 8:2 на користь чоловіків, але обмін ролями поставив все на свої місця і, як виявилося, дівчата відповіли на всі загадки правильно та отримали ще 2 бали. Успіх закріпили правильною відповіддю на бонусне запитання ведучої.

Шостий раунд перевірив інтуїцію гравців. Кожен і кожна з них по черзі розповідали свою правдиву або ж ні історію з життя. Саме в цьому раунді інтуїція хлопців виявилася сильнішою та з рахунком 3:2 вони отримали перемогу.

Фінальний раунд «Чоловік чи жінка» змусив ставати наших гравців у незручні позиції та відповідати на запитання ведучої (відповідь на них могла бути тільки «чоловік» чи «жінка» – прим.авт.). У представника чоловічої команди Богдана Цупка було більше вірних відповідей ніж у представниці жіночої команди Лесі Коркач.

Але, як говорилося на початку гри, все вирішилося у фіналі, де перемогу жіночій команді принесла Наталія Редзюк, котра виявилася спритнішою за капітана чоловічої команди Владислава Мірановича.

У висновку гра визначила те, що у нашому університеті зверху жіноча інтуїція. Дякуємо гравцям, глядачам та організаторам за чудову гру та вітаємо жіночу команду з перемогою, а чоловікам бажаємо успіхів у подальших іграх!

Принагідно, висловлюємо подяку грантовій програмі «ТРИМАЙ», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки ЄС Німецького банку розвитку KfW за надані грантові кошти з допомогою яких ми змогли створити молодіжний простір «ТВіСТ» на базі якого провели захід, також дякуємо адміністрації університету, профспілковому комітету за сприяння проведення гри.

АВТОР

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту