УГСП відвідає відомий український видавець та поет Іван Малкович: зустріч у форматі «Open University» відбудеться 16 квітня

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > УГСП відвідає відомий український видавець та поет Іван Малкович: зустріч у форматі «Open University» відбудеться 16 квітня

У прийдешній вівторок, 16 квітня 2024 року, готуємося радо вітати та щиро зустрічати в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі непересічного гостя – українського поета і видавця, власника і директора видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га», громадського діяча, члена Національної спілки письменників, лавреата премій «Бу-Ба-Бу» (1987), «Благовіст», імені В. Свідзінського (2016),  Національної премії  України ім.Т.Шевченка (2017), кавалер міжнародного «Ордену усмішки» (Польща) Івана Малковича.

Розмова на тему «Українська книга у часі війни» розпочнеться об 11:40 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського та відбудеться у рамках проєкту «Open University», який вже шостий рік реалізується Науковим товариством студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених та Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю.

Іван Малкович – справжня рок-зірка українського книговидання, улюбленець книгоманів, людей  від 2 до 102 років, неймовірна особистість яка об’єднує українців навколо рідного слова та культури. Саме завдяки йому ми прочитали «Гаррі Поттера» українською, наново переосмислили нестайківських «Тореадорів з Васюківки» та відкрили перлини української поезії від ХХ ст. й донині – від Тичини до Жадана і набагато далі.

Планується, що у ході розмови Іван Антонович розповість про те чим живе книговидання в умовах війни, почитає авторські поезії та поезії класиків української літератури, охоче відповість на питання присутніх. Приміром, ви зможете запитати про книги і людей, які надихали на творчість та з якими зустрічався на своєму шляху Малкович; плани на майбутнє та погляди на нинішню ситуацію в суспільстві; тенденцію розвитку книговидання до 2022-го і тепер, в час загарбницької війни росії проти України та багато іншого.

Також у цей день видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» подарує вам змогу придбати щось з свого доробку за приємною ціною – погодьтесь, не гоже буде йти із такої зустрічі без книги підписаної її автором чи упорядником.

Заповідається на те, що зустріч буде теплою і невимушеною. Безумовно вона згуртує усіх наділених великою любов’ю до книги та поетичного слова, які більшою мірою росли з книжками, на яких стоїть веселий логотип «А-ба-ба-га-ла-ма-га». Тож неодмінно приходьте, аби у колі сковородинівців зарядитися життєвим позитивом та творчою енергетикою видатного українського літератора.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту