Збірна України з футболу здолала збірну Ісландії та виборола квиток на Євро-2024: серед тріумфаторів – випускники факультету фізичної культури, спорту і здоров’я УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Збірна України з футболу здолала збірну Ісландії та виборола квиток на Євро-2024: серед тріумфаторів – випускники факультету фізичної культури, спорту і здоров’я УГСП

Увечері 26 березня, 2024 року увага чи не всіх українців була прикута до поєдинку, у якому Національна збірна України з футболу перемогла збірну Ісландії у фінальному матчі плей-оф відбору до Євро-2024 та тим самим виборола путівку на чемпіонат. Матч, що відбувся на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» у польському Вроцлаві, завершився із рахунком 2:1 на користь української команди.

Серед тріумфаторів матчу чотири футболісти які є нинішніми студентами та нещодавніми випускниками факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі – це півзахисник Віктор Циганков, захисник Юхим Конопля, захисник Микола Матвієнко та півзахисник Георгій Судаков.

Як повідомляє видання «BBC Україна», перед початком матчу Україну вважали фаворитом, враховуючи, що у свіжому рейтингу ФІФА Ісландії займає 73-тє місце, а Україна – 24-те. Навіть у букмекерів Україна була визначена фаворитом, з коефіцієнтом 1,5 на перемогу, у порівнянні з коефіцієнтом 7,7 на перемогу Ісландії.

Проте початок матчу для української збірної виявився не таким оптимістичним, хоча вона й володіла ініціативою, але не змогла першою відкрити рахунок.

Альберт Гудмундссон на 30-тій хвилині матчу, перед штрафним українців пройшов кілька захисників і забив м’яч у кут воріт.

На 39-й хвилині Роман Яремчук забив гол після атаки українців, але його не зарахували через офсайд.

Однак на 53-й хвилині Віктор Циганков забив гол після стрімкої контратаки з-за меж штрафного майданчика ісландців.

Михайло Мудрик мав кілька можливостей забити, і на 84-й хвилині йому це вдалося. Він отримав пас поза штрафним майданчиком і вивів Україну вперед, забивши гол, який став переможним.

Після закінчення матчу півзахисник збірної України, випускник університету Віктор Циганков у коментарі для Суспільне Спорт висловив свою вдячність воїнам, які продовжують боронити Україну від російських окупантів та присвятив цю перемогу Збройним Силам України.

«Не заходив після гри до роздягальні, бо проходив допінг-тест. Чув, що всі радіють. Радий за всю країну, за людей. Передусім хочу сказати, хлопці, що воюють – ця перемога для вас. Якби не ви – цього б не було. Ця перемога для нашого народу та наших бійців. Дуже радий, що так все сталося. Ще раз кажу, ця перемога для нашої країни, нашого народу, наших воїнів, що воюють. Герої не ми, герої – ви, і якби не ви, то ми б не могли навіть сьогодні грати. Хлопці, це все для вас. Слава Україні».

Також футболіст розповів про свою підготовку до матчу:

«Я провів три тренування. Всі знають, що це була за гра, я знав. Тож передусім хотів допомогти своїй країні та команді. Тим паче, що на мене розраховували, вірили. Я сподівався зробити максимум, щоб ми вийшли на Євро».

Українська збірна зіткнулася зі складною грою Ісландії, але завдяки наполегливості та командній праці зуміла вирвати перемогу.

«Вони знають, які в них сильні якості. Ця команда дуже організована позаду, і було дуже важко зламувати цю оборону. Вони ще й першими забили, і гра пішла в інше русло. Але, на щастя, ми забили перший гол, заспокоїлися трішки, потім забили другий і змогли вирвати цю гру», – додав Циганков.

Після перемоги над Ісландією, команда Сергія Реброва отримала можливість взяти участь у фінальному турнірі Євро-2024, де їй доведеться зіграти у групі «E» проти Бельгії, Словаччини та Румунії. Фанати з нетерпінням чекають на початок турніру, який відбудеться в Німеччині з 14 червня по 14 липня 2024 року.

Усією сковородинівською родиною ми пишаємось досягненнями випускників нашого університету, і вітаємо з перемогою усю Національну збірну України з футболу. Цей успіх підтверджує високий рівень підготовки команди та віру у їх можливості. Бажаємо  усім спортсменам-сковородинівцям нових перемог й міцного здоров’я. Нам завжди приємно пишатися вами, писати про ваші перемоги!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту