Представники U-Point Київщина, випускники УГСП, визначали у громадах регіону цікаві заходи та форми дозвілля молоді

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Представники U-Point Київщина, випускники УГСП, визначали у громадах регіону цікаві заходи та форми дозвілля молоді

Випускники та працівники Університету Григорія Сковороди в Переяславі кандидат історичних наук, викладач кафедри публічного управління та адміністрування Олег Водяний, фахівець соціально-гуманітарного відділу Вадим Домарецький й випускник факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій Владислав Міранович разом з молоддю Тетіївської, Таращанської та Білоцерківською міських громад визначали запити та потреби молоді, стратегували над пріоритетними напрямками діяльності молодіжних центрів та просторів. Разом з тим розповідали молоді про спеціальності та можливості, які надає УГСП.

Повідомляється, що представники регіонального представництва U-Report, що діє на базі Київського обласного молодіжного центру за сприяння Управління молоді та спорту КОВА, провели на базі молодіжного простору Тетіївщини «Більше» нетворкінг щодо визначення цікавих для молоді форм і методів роботи у громаді. У Таращі з молоддю визначали запити й потреби молоді, стратегували над пріоритетними напрямками діяльності молодіжного простору «Центр молодіжних інновацій» та молодіжних консультативно-дорадчих органів у громаді. У молодіжному центрі Білої Церкви з’ясовували ключові запити та інтереси молоді у сфері неформальної освіти, змістовного дозвілля. Принагідно серед молоді громад відбувся розіграш фірмового мерчу від «U-Report» та передача відзнаки партнерства молодіжного центру та просторів з U-Point Київщина.

Також у громадах Київщини Київським обласним молодіжним центром спільно з Управлінням молоді та спорту Київської ОВА було реалізовано заходи сфери утвердження української національної та громадянської ідентичності, а також семінар-навчання на тему сексуальної освіти для молоді.

Варто зазначити, що для молоді Кагарлицької міської громади відбувся інформаційно-просвітницький захід «Національна ідентичність», під час якого спілкувалися про громадянську свідомість, українську ідентичність, державотворчі процеси та імідж українців у світі, розвінчували стереотипи меншовартості українців.

У Білоцерківській громаді провели інтелектуальну гру, яка покликана захопити та об’єднати молодь, досліджуючи спектр української історії та культури, мову та символи, географію, вітчизняну музику та кінематограф. Інтелектуальна гра, розроблена відділом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання управління молоді та спорту КОДА спільно з командою Київського обласного молодіжного центру.

Разом з тим для Таращанської та Тетіївської молоді відбулися семінар-навчання на тему сексуальної освіти, під час яких спілкувалися про фізичне сексуальне здоров’я, первинні та вторинні статеві ознаки, гендерну ідентичність, культуру згоди на секс, тілесні процеси та міфи навколо них, обговорювали методи контрацепції та способи запобігання захворювань, що передаються статевим шляхом.

«Метою семінар-навчань є підвищення рівня здоров’я молоді, популяризації та утвердження здорового і безпечного способу життя серед молоді, формування культури їх взаємин у соціальному середовищі, запобігання та протидії проявам насильства, інфекцій, що передаються статевим шляхом, булінгу в особистих стосунках», – додають сковородинівці.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту