Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Сковородинівці відвідали столицю й здобули нові знання щодо підтримки громадського активізму й ефективної комунікації за допомогою ЗМІ

22 та 23 березня 2024 року аспірантка І курсу навчання спеціальності 032 «Історія та археологія», фахівчиня соціально-гуманітарного відділу університету Вікторія Власюк та студент І курсу магістратури факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Денис Скрипець відвідали  одразу два корисних заходи в м. Києві від ГО «Асоціація Української Миротворчої Школи» та ГО «Радіо кримських громад».

22 березня відбулася підсумкова конференція в межах проєкту «Підтримка громадського активізму на Херсонщині у реагуванні на кризові явища» (інша назва – «Херсонщині не потонути») під час якої заступник директора Центру Близькосхідних досліджень Сергій Данилов представив результати дослідження практик реагування громадських активістів на виклики в умовах кризи; представники ГО «Асоціація Української Миротворчої Школи» презентували посібник «Дорожня мапа для де окупованих громад. Поза тим відбулись панельні дискусії на теми: «Громадський сектор. Виклики та зростання», «Дорожня мапа для деокупованих громад», «Робота з молоддю на деокупованих територіях».

23 березня  відбувся семінар «Ефективні комунікації за допомогою ЗМІ та соціальних мереж» під час якого обговорили те, як ефективно комунікувати з цільовою аудиторією; зацікавити медіаподіями й заходами; розвивати власні ресурси у соціальних мережах; для якої аудиторії краще використовувати різні соцмережі; як побудувати стратегію в інформаційному просторі; як реагувати на негативну інформацію; як відрізнити правдиву інформацію від фейків і ворожих операцій впливу та як протидіяти російському намаганню впливу на локальному рівні. На семінарі своїм досвідом ділились практики в роботі з аудиторією через медіа редактор та ведучий телепроєкту «Крим.Реалії» й програми «Новини Приазов’я» Олександр Янковський, голова ГО «Екопарк Совські ставки» Андрій Яніцький й журналістка, старша редакторка відділу соцмереж «Крим.Реалії»,  співзасновниця спільноти «SMM Talks for NGO & Media», що об’єднує digital-фахівців українських НГО та медіа Олена Дуб.

Вікторія та Денис вдячні організаторам обох заходів за цікаві й прикладні знання та слушні думки та пропозиції, які знадобляться у роботі та житті.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту